Grossist-streik slutt

Streiken blant 460 sjåfører og andre ansatte i grossistbransjen er slutt før den var kommet i gang. Partene ble natt til mandag enige om et avtaleforslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken begynte formelt lørdag morgen etter at det ble brudd i meklingen natt til lørdag. Ettersom sjåførene ikke arbeider lørdag, ville streiken blitt effektiv fra mandag morgen. I første omgang var 460 grossistarbeidere tatt ut og fra 2. mai ville streiken blitt utvidet med ytterligere 740 ansatte.

Etter kontakt mellom partene, Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) i helgen, ble det enighet om en ny avtale, opplyser forhandlingsleder Kim Nordlie i HSH til NTB.

De nye forhandlingene, som ble avsluttet ved 01-tiden natt til mandag, kom i stand med bistand fra lederen i LO-forbundet Handel og Kontor, Sture Arntzen. Flere tusen av hans medlemmer i dagligvarehandelen kunne blitt rammet av en streik gjennom permitteringer.

Leder Per Østvold i Transportarbeiderforbundet sier at han regner med at medlemmene vil være godt fornøyd med det avtaleforslaget som nå foreligger.

Det nye avtaleforslaget gir tre kroner i lønnstillegg per time fra 1. april i år. Det er en økning på kr 0,25 i forhold til det som var tilbudet under meklingen. Dessuten får sjåførene et såkalt etterslepstillegg på kr 1,50 per time fra samme dato fordi de har hatt dårligere lønnsutvikling enn industriarbeidere. Fra 1. februar neste år gis ytterligere kr 1,50 i etterslepstillegg.

NTB