- Grotesk behandling av Gholam

- Gholam-saken er et nytt eksempel på at avstanden mellom liv og lære i de tre regjeringspartiene er grotesk, mener Ap-leder Thorbjørn Jagland. Høyres leder Jan Petersen mener saken viser at de tre sentrumspartiene så for enkelt på tingene i opposisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisdepartementet kunngjorde i går at familien Gholam må forlate landet. Departementet sier at det har fått bekreftet fra Pakistan at familien er pakistanske. Gholam-familien har tidligere fått avslag på sin bønn om oppholdstillatelse i Norge. Da Aud-Inger Aure ble justisminister, ga hun familien betinget ja til å få bli i Norge. Nå er argumentet at familien ikke har snakket sant om sin tilhørighet.

Fantasi

I Stortinget torsdag minnet Jagland om at justisminister Aud-Inger Aure har sagt at hun ikke hadde fantasi til å forestille seg at Gholam-familien kunne lyve om sin bakgrunn.

- Men Aure og KrF hadde fantasi til å tro at Arbeiderpartiets statsråder løy om den samme saken, sier Jagland.

Han sier at KrF, Sp og Venstre også trakk Ap-regjeringens opplysninger om denne saken i tvil.

- Etter at de tre partiene inntok regjeringskontorene, ser vi at de snur i sak etter sak. Det moralske grunnlag for regjeringens politikk framstår som tvilsomt, sier Jagland til NTB.

Snillisme

- Forhåpentlig har sentrumspartiene - Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre - forstått at den snillistiske politikk de førte i opposisjon, er uholdbar i posisjon, sier Høyre-leder Jan Petersen. Han ser også saken som et tegn på at sentrumspartiene har vilje til å lære:

- Å treffe tøffe og vanskelige beslutninger kan være avgjørende for landets mulighet til å skille mellom flyktninger som har et beskyttelsesbehov og andre.

Pakistanske myndigheter skal ha bekreftet at Gholam-familien er pakistansk, og at den uriktig har hevdet å være fra Afghanistan. De pakistanske myndighetene skal også ha bekreftet at familien vil bli akseptert ved retur til Pakistan.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer