- Grotesk behandling av Gholam

- Gholam-saken er et nytt eksempel på at avstanden mellom liv og lære i de tre regjeringspartiene er grotesk, mener Ap-leder Thorbjørn Jagland. Høyres leder Jan Petersen mener saken viser at de tre sentrumspartiene så for enkelt på tingene i opposisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementet kunngjorde i går at familien Gholam må forlate landet. Departementet sier at det har fått bekreftet fra Pakistan at familien er pakistanske. Gholam-familien har tidligere fått avslag på sin bønn om oppholdstillatelse i Norge. Da Aud-Inger Aure ble justisminister, ga hun familien betinget ja til å få bli i Norge. Nå er argumentet at familien ikke har snakket sant om sin tilhørighet.

Fantasi

I Stortinget torsdag minnet Jagland om at justisminister Aud-Inger Aure har sagt at hun ikke hadde fantasi til å forestille seg at Gholam-familien kunne lyve om sin bakgrunn.

- Men Aure og KrF hadde fantasi til å tro at Arbeiderpartiets statsråder løy om den samme saken, sier Jagland.

Han sier at KrF, Sp og Venstre også trakk Ap-regjeringens opplysninger om denne saken i tvil.

- Etter at de tre partiene inntok regjeringskontorene, ser vi at de snur i sak etter sak. Det moralske grunnlag for regjeringens politikk framstår som tvilsomt, sier Jagland til NTB.

Snillisme

- Forhåpentlig har sentrumspartiene - Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre - forstått at den snillistiske politikk de førte i opposisjon, er uholdbar i posisjon, sier Høyre-leder Jan Petersen. Han ser også saken som et tegn på at sentrumspartiene har vilje til å lære:

- Å treffe tøffe og vanskelige beslutninger kan være avgjørende for landets mulighet til å skille mellom flyktninger som har et beskyttelsesbehov og andre.

Pakistanske myndigheter skal ha bekreftet at Gholam-familien er pakistansk, og at den uriktig har hevdet å være fra Afghanistan. De pakistanske myndighetene skal også ha bekreftet at familien vil bli akseptert ved retur til Pakistan.

(NTB)