- Grotesk dyreplageri

GJESDAL i Rogaland (Dagbladet): Dyrevernere slapp i helga ut 9500 mink fra en farm i Gjesdal. Flere hundre av dem ble overkjørt og drept. - Grotesk dyremishandling, sier pelsdyroppdretter Jan Gjesdal (40).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mørket natt til søndag kom de som kaller seg Dyrenes Frigjøringsfront (DFF) til minkburene hans i Gjesdal. Systematisk åpnet de hvert eneste bur, og nærmere 10000 dyr stakk av.

Dyrene er født og oppvokst i små bur, og oppdretteren påstår at de ikke har en sjanse til å overleve i skog og mark.

- Flere hundre mink ble overkjørt og drept, det er nesten bedre enn å sulte i hjel, sier Jan Gjesdal.

- Overlever

Men aksjonistene i DFF nekter å tro at dyrene lider, de mener at tam mink vil nyte friheten og klare å finne seg mat og drikke.

- De er ville dyr, sjøl om de pines i trange bur. De har instinktet i seg og har gode sjanser til å overleve, sier ei jente som ringte Dagbladet på vegne av DFF i går kveld. Hun ville ikke oppgi navnet sitt og ringte fra skjult nummer.

Fra klokka tre natt til søndag og i hele går var 40 personer i gang med å fange rømt mink i Gjesdal. Da det mørknet i går kveld, manglet de fortsatt rundt 1000 dyr. Politiet har få spor å gå etter, aksjonen var godt planlagt og gjennomført.

DFF-talskvinnen sier til Dagbladet at aksjonene vil fortsette helt til pelsdyroppdrett er avviklet i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer