Fant død rev med partyhatt:

- Grotesk og helt bak mål

Småbarnsfaren var ute og gikk tur med sønnen da han fant reven hengende på en planke langs veien.

GODT SYNLIG: Reven var hengt opp til planken med vaier. Foto: Roy Eilertsen
GODT SYNLIG: Reven var hengt opp til planken med vaier. Foto: Roy Eilertsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var ute og gikk tur med min ett år gamle sønn da jeg skimtet noe henge lenger framme langs veien, noe med pels. Da jeg kom nærmere, så jeg at det var en rev. Og den hadde på en partyhatt, sier Roy Eilertsen til Dagbladet.

- Det er grotesk, det er mange som ferdes på veien her, barn til og fra skolen. Skolebussen går for eksempel rett nedi her. Heldigvis lå sønnen min og sov, men hva skulle jeg sagt hvis han var våken og spurte hva det var? «Jo, sønnen min, slik feirer vi bursdag i Norge»?

- Det er helt bak mål, sier han oppgitt.

Eilertsen forteller at reven så fin ut, den var ikke skabbete. Og den var myk, så det kan ikke ha vært lenge siden den ble avlivet, sier han.

- Nærmest likskjending

Småbarnsfaren tok kontakt med både Nordre Land kommune og viltnemda, men også lokalavisa Oppland Arbeiderblad for å få fortgang på prosessen.

- Den kunne ikke henge slik, forklarer han.

Eilertsen forteller at det hang et skilt med et navn og et årstall i tilknytning til reven.

- Det er ikke sikkert personen som fylte bursdag var klar over påfunnet heller, det kan hende at det er noen venner eller andre personer rundt ham som sto for det og ville overraske, men slik skal man altså ikke behandle dyr. Det er nærmest likskjending, helt ubrukelig. Når man driver med jakt, skal man behandle dyret med respekt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer