Groteske draps trusler til barn

«Hvis du ikke sender dette til 15 mennesker innen fem minutter, oppsøker jeg deg med en kniv ved senga i kveld og dreper deg... dette er ingen vits.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere blir utsatt for drapstrusler per e-post i form av dette groteske kjedebrevet. 18. august skrev Dagbladet om Ida Christina Gerhardsen (14) som fikk sjokk da hun åpnet e-posten sin.

- Det var bare pappa og jeg som var hjemme da jeg fikk e-posten, så jeg ropte på ham med en gang. Det står jo at noen skal drepe meg hvis jeg ikke sender den videre, så hvis ikke han hadde vært her, vet jeg ikke hva jeg ville gjort, sa hun til Dagbladet den gangen.

I går meldte Asker og Bærums Budstikke at Mette Sattrup fra Lommedalen anmelder forholdet etter at datteren (11) mottok nøyaktig samme drapstrussel.

- Anmeldt

- Vi har anmeldt dette som en drapstrussel. Jeg er blitt anbefalt å ta saken opp med Politiets datakrimsenter ved Økokrim og skal snakke med dem på mandag, sier Mette Sattrup til Dagbladet. Hun er opptatt av at samfunnet forsøker å komme voldsforherligelse på Internett til livs, spesielt med tanke på unge nettbrukere.

- Jeg er opptatt av at folk skal begynne å reagere. Vi må bekjempe den følelsesmessige avstumpetheten som brer seg når vi må ta inn over oss så mye vold.

Versert lenge

E-posten inneholder et grotesk bilde av ei død jente med blod rennende ut av munnen. En påfølgende tekst presenterer jenta som sju år gamle Jenna - som forteller at hun er død.

Da Dagbladet presenterte saken i august, hadde den groteske e-posten allerede blitt sendt rundt i minst to måneder.

Bildet stammer fra et nettsted som er kjent for å publisere groteske bilder av døde mennesker og barn, og Politiets datakrimsenter har flere ganger jobbet med saker som omhandler nettstedet.

- Også vi vurderte å anmelde forholdet, men lot være, forteller pappa Pål Rune Gerhardsen. Han er glad for at det blir mer oppmerksomhet rundt kjedebrevet som også hans datter Ida Christina (14) mottok i august.

- All belysning kan være med på å stoppe ondet, sier han.