Grottedramaet er over - alle 13 er reddet ut i live

Etter over to uker innesperret i Tham Luang-grotta i Thailand, er nå de tolv guttene og fotballtreneren berget ut.

THAILAND: Etter en dramatisk redningsaksjon er nå alle som var fanget i Tham Luang-grotta i Thailand reddet ut i live. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag startet den tredje og siste redningsaksjonen rundt klokka 5 norsk tid, altså klokka 10.00 lokal tid. De tolv guttene og fotballtreneren er reddet ut i live etter 17 dager. Dette bekrefter Thai navy SEALs.

Korrespondent Michael Safi fra The Guardian la ut en video på Twitter hvor frivillige jubler, klapper og er letta over at alle er reddet ut i live.

En gruppe dykkere tok seg inn i grotta for et tredje og siste redningsforsøk i dag. Søndag ble fire av guttene hentet ut og fraktet til sykehuset. Mandag ble fire til fraktet ut og tatt hånd om av helsepersonell.

CNN skriver at den siste som ble reddet ut av grotta var treneren.

Klokka 11.15 i dag kom den første meldinga: En niende person har blitt reddet. Rundt 20 minutter seinere rapporterer nyhetsbyrået Reuters at en tiende person skal være båret ut av grotta. Klokka 12.15 skal enda en person være ute av grotta.

En lege og tre marinejegere som har vært sammen med guttene siden de ble funnet for over ei uke siden, skulle også forlate grotta i dag. Ifølge The Guardian er det ingen igjen i grotta, så nå skal altså disse også være ute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer