Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grottedramaet i Thailand: Fotballtreneren beklager overfor foreldrene

Den 25 år gamle fotballtreneren som sitter innesperret i en grotte sammen med tolv gutter, beklager overfor guttenes foreldre, ifølge redningsledelsen.

I GROTTA: Tolv gutter fra alderen 11 til 16 år og treneren deres har i elleve dager sittet i grotta i Thailand. Onsdag fikk de varmetepper og dykkermasker Video: Thai Navy Seal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekkapol Chantawong er selv innesperret i grotten sammen med fotballaget han er trener for. Guttene er alle mellom 11 og 16 år gamle.

I ni dager var 25-åringen den eneste voksne personen de unge guttene hadde å forholde seg til, fram til dykkere fant alle sammen omkring flere kilometer inn i Tham Luang-grotten i Chiang Rai nord i Thailand.

- Til alle foreldrene vil jeg fortelle at guttene fremdeles har det bra. Jeg lover å gjøre mitt beste for å ta vare på barna. Takk for den moralske støtten, og jeg beklager overfor foreldrene, skriver han på en lapp som dykkere tok med tilbake til foreldrene fredag.

Kritikk i sosiale medier

På lappen skriver han også til sin bestemor og tante at han har det fint og at de «ikke skal være for bekymret». Lørdag publiserte redningsledelsen lappens innhold på Facebook.

Uttalelsen er den første fra 25-åringen, som har skapt debatt i sosiale medier.

Enkelte har hyllet ham for de ubekreftede opplysningene om at han lot barna spise maten de hadde med seg, uten å ta noe selv.

Andre mener det var uansvarlig av ham å ta med seg så unge gutter inn i en grotte under regnsesongen.

Foreldre: - Ikke din feil

Lørdag la journalisten Richard Barrow ut et bilde av brevet foreldrene sendte til treneren.

Der sier de at han ikke skal skylde på seg selv, og at de ikke er sinte på ham.

- Alle forstår og gir deg sin støtte, skriver foreldrene i brevet.

De takker ham også for å ta vare på barna, og sier at han må komme trygt ut sammen med dem.

Kamp mot klokken

Lørdag er det to uker siden guttene forsvant inn i grotten, men først på mandag denne uken ble de funnet av dykkere.

Siden har redningsledelsen sett på ulike muligheter for å få alle de 13 personene fraktet ut på en trygg måte, men oppgaven har vist seg vanskeligere enn først antatt.

Fra lørdag er det ventet at et kraftig regnvær vil få vannstanden i grotten til å stige igjen.

Da frykter myndighetene at det skal bli vanskelig, om ikke umulig, for dykkere å nå inn til guttene igjen. Fordi oksygennivået på den lille forhøyningen guttene befinner seg på, har begynt å synke, kan myndighetene heller ikke vente i flere måneder til monsunregnet gir seg.

Kan ikke dykke

REDNINGSARBEID: Redningsarbeidet fra grotten i Thailand der fotballlaget er innestengt. Video: AP Vis mer

Lørdag gjentar myndighetene at de ikke vil igangsette et redningsforsøk med det første, fordi guttene ikke er tilstrekkelig gode til å dykke eller svømme.

Hvis det varslede regnet er enda kraftigere enn varslet, vil man likevel forsøke å frakte guttene ut, selv om det innebærer en risiko, skriver AP.

Turen ut av grotten tar opp mot seks timer selv for en topptrent dykker.

Provinsguvernør Narongsak Osottanakorn sa fredag kveld at redningsledelsen fremdeles ikke har bestemt seg for en endelig plan. Det har de siste dagene vært forsøkt å bore et hull 600 meter ned til grotten, men forsøket har foreløpig blitt vurdert som for risikabelt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!