Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grottejakt på bin Laden

Minst ti offiserer i terrorgruppen al-Qaida ble drept i amerikanske flyangrep mot et nettverk av grotter og tunneler der USA tror Osama bin Laden gjemmer seg, hevder afghanske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene stammer fra kommandanter i de talibanfiendtlige afghanske styrkene. De hevder at en styrke på 1.000 soldater nå omringer det underjordiske festningsverket 70 kilometer sørvest for Jalalabad.

En høytstående offiser i de lokale styrkene, hevder at bin Ladens nærmeste rådgiver, den egyptiske legen Ayman Zawahiri, er drept. Andre kilder hevder at al-Qaidas terrorstrateg lever, men at hans kone og tre dødtre ble drept i bombingen.

Zawahiri (50) har bare stått fram en gang siden USA innledet krigføringen i Afghanistan. Da opptrådte han på video sammen med bin Laden og forsikret at «USAs kampanje blir en fiasko, hvis Gud vil».

Forsvarsminister Mohammed Zaman i regionsregjeringen for det østre Afghanistan sier at 18 ledende al-Qaida-folk ble drept i angrepet på Wouchnow, like ved grottekomplekset Milawa. Til sammen skal mellom 80 og 100 av bin Ladns folk ha mistet livet.

USA vil ikke bekrefte rapportene. Den arabiske tv-stasjonen al-Jazeera siterer en kilde i London som hevder angrepene drepte medlemmer av Zawahiris familie, men ikke ham.

Kilde: Washington Post

[email protected]

KAMERATER:Bin LAden (til venstre) med barnelegen Zawahiri. Kamerat kalasjnikov i midten.Foto:SCANPIX/REUTERS
Hele Norges coronakart