Grov sexprat på barneside

Pratetjenesten til nettstedet Popit inneholder svært grove ord og uttrykk. En småbarnsfar som tilfeldigvis så hva hans ti år gamle datter var inne på, kaller Popit et drømmested for pedofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver internettavisa digi.no i dag. Avisa har sjøl vært inne på pratekanalen til Popit. De beskriver inneholdet som «grovt sexprat som kan få selv den hardeste pornograf til å rødme», «sex-praten blant deltakerne florerer» og «utskrifter fra sidene viser tydelig at tjenesten har en meget høy sex-faktor».

Digi.no kunne også se at personene på pratesiden byttet telefonnummer.

Kan lokke barn

Digi.no tok tak i saken etter at de hadde mottatt et brev fra en redd og irritert far.

- Jeg er sjokkert over hvor utrolig uansvarlige de som driver Popit er, og jeg er forbannet over at de har latt dette skje! Jeg er helt sikker på at dette har hatt skadevirkninger for mange barn og unge i Norge, skriver han.

- Det verste er at siden er rene Utopia for pedofile. Her kan pedofile på en enkel måte lokke barn til sexprat på nettet. Selv om dette kanskje ikke har forårsaket voldtekter i det virkelige liv ennå, kan dette være skrittet før, skriver faren, som vil være anonym.

Han skriver at en slik chat ikke burde være en del av en barnetjeneste, uansett om den er kraftig sensurert i alle bauer og kanter.

Klar over problemet

Administrerende direktør Baard Schumann i Popit sier til digi.no at de er klar over problemet.

- Dette har vi jobbet med, og kommer med en ny og oppgradert tjeneste 1. mai. Den skal luke ut stygge ord, sier han, og beklager sterkt at dette har forekommet.

Da Dagbladet :på nettet var inne på kanalen en time, mellom klokka 18.10 og 19.10 i kveld, holdt personene en grei dialog, og snakket om «søte gutter» og «kule jenter». Men vi kom selvsagt ikke inn i de private praterommene.