Gresk miljøgruppe:

Grove anklager etter mystisk massedød

Det tyrkiske militæret avviser kritikken.

DØD DELFIN: Her bærer medlemmer av den greske miljøorganisasjonen, Archipelagos, en død delfin opp fra stranden på Samos i februar. Foto: AP
DØD DELFIN: Her bærer medlemmer av den greske miljøorganisasjonen, Archipelagos, en død delfin opp fra stranden på Samos i februar. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag opplyste Archipelagos, en gresk organisasjon som jobber for å bevare biologisk mangfold i havet, at alarmerende mange døde delfiner har blitt funnet strandet fra Egeerhavet siden februar.

I en pressemelding skriver Archipelagos at det ikke ser ut som delfinene hadde blitt drept med hensikt eller døde av sykdom.

De spekulerer derfor i om dødsfallene skyldes tyrkiske militærøvelser som fant sted i Egeerhavet noen uker tidligere, og at dette kan være forklaringa på den mystiske massedøden.

UNIKE BILDER: Den australske fotografen Eamon Porter fanget en unik dronevideo utenfor kysten av Fransk Polynesia. Videoen viser en hunhval og kalven hennes, som har fått besøk av to snorklere. Menneskene holder trygg avstand til dyra, men så skjer det noe helt uventet. Video: Caters Vis mer

Her skal det ha blitt brukt ammunisjon og sonarsignaler, som i følge pressemeldingen skaper lydforurensning, som kan være svært skadelig for liv under vann.

- Selv om vi ikke kan bekrefte at dette er grunnen, kan det ikke bli oversett som en mulig årsak, står det i pressemeldingen.

I følge Assosicated Press, avviser det tyrkiske militæret kritikken. De sier deres styrker opptrer varsomt ovenfor miljøet under operasjoner.

- Vi opptrer med bevissthet om å beskytte våre venner i havet, heter det i uttalelsen.

HVAL-CAM: For første gang har forskere klart å sette et videokamera på en vågehval. Forbløffet over spisevanene. - Den spiser som en Pac-Man, sier professor Dr. Ari Friedlaender, UCSC. Video: WWF / CNN Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer