Grove trusler mot de frikjente i Hemsedal-saken: «Måtte de her 3 blitt kastrert i galge på torget til offentlig beskuelse»

Advokat tror det vil bli mer uthenging i det offentlige rom.

FRIKJENT: At de tre mennene i Hemsedal-saken ble frikjent for voldtektsanklagene opprører folket. Foto: Privat
FRIKJENT: At de tre mennene i Hemsedal-saken ble frikjent for voldtektsanklagene opprører folket. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I juli ble de tre mennene som sto tiltalt for voldtekt av en 18-åring i Hemsedal-saken, frikjent. Den nå 21 år gamle kvinnen har delt navnene på de tre personene i et innlegg på et sosialt medium. Dette innlegget er søndag morgen delt 2400 ganger.

I flere av disse delingene videre er det skrevet beskrivelser av mennene som kan anses for å være sjikanerende og hatefulle ytringer.

Dette kan være straffbart etter norsk lov. Dagbladet har vært i kontakt med noen av personene som oppfordrer til vold mot de tre mennene.

«Det er så jeg får lyst til å kvele de tre drittsekkene samt et knippe advokater som tar seg betalt for å begå enda ett overgrep.»

- Jeg skriver jo bare hva jeg har lyst til å gjøre. Men jeg kan ta det vekk ... Sånn! Nå har jeg endret det til at jeg får lyst til å spy av de drittsekkene, sier mannen bak innlegget til Dagbladet.

- Jeg mener veldig oppriktig at det uhyrlig at de har sluppet unna. Hadde det vært min datter så hadde ikke dette vært lett for dem, legger mannen til.

- Mådde de ble katrert

«Håpe dissa tre dreg seg sinnsykt me juling og aldri klare å stå på beinan igjen. Håpe nån ødelegg livan demmes sånn som dem har ødelagt hennes.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer