- Grovere vold mot prostituerte

Volden mot prostituerte blir stadig grovere, viser en dybdestudie utført av Utekontakten i Bergen. Gruppevoldtekt, kidnapping, spark og slag blir stadig mer vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Volden er blitt grovere og langt mer omfattende enn vi trodde. Kundene går lengre enn de har gjort før, sier Marit Sagen Grung, prosjektleder ved Utekontakten i Bergen, til Aftenposten.

I rapporten «Walk on the wild side» forteller 12 prostituerte om grove voldsovertredelser. «Voldsepisodene har i flere tilfeller lang varighet, opptil flere dager», heter det i konklusjonen i rapporten.

- Flere forhold har strafferamme på 21 år, men et fåtall anmeldes til politiet, sier politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved Hordaland politidistrikt.

Politiavdelingssjefen er bekymret over den manglende sikkerheten for disse jentene.

- Gateprostituerte er mest utsatt og minst beskyttet. De har et rusproblem som setter dem i en svært utsatt situasjon. Vårt store problem er at disse kvinnene nødig vil anmelde sakene, sier Lian Mathiesen.

Utekontakten i Bergen tar nå til orde for at kvinnene må følges bedre opp av hjelpeapparatet, samtidig som de får tilbud om kurs i selvforsvar og lydalarm.

(NTB)