Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Grovt mishandlet i flere dager

Tre menn funnet i sterkt redusert form i villa i Ullensaker, disponert av A-gjengmedlem. Ni personer siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 0600 i dag tidlig slo væpnet politi til mot en villa i østre del av Ullensaker kommune.

- Ni personer, både menn og kvinner ble arrestert. En av disse er han som disponerer villaen, et sentralt medlem av A-gjengen, sier lensmann Morten Huse på en pressekonferanse i dag.

I huset kom politiet over tre personer som ble holdt der mot sin vilje.

Utsatt for omfattende vold

- Personene var utsatt for omfattende vold og mishandling, slik det synes for oss, og var i sterkt redusert tilstand. Flere var svake og svært glade for at politiet kom, sier Huse.

Han forteller at de tre, som er menn i 30-40-årsalderen, ble holdt fanget i flere dager.  De er nå sendt til sykehus og politiet presiserer at de nå trenger ro.

De ni pågrepne personene er alle sammen siktet for grov frihetsberøvelse, noe som har en strafferamme på 15 år.

Internasjonalt politisamarbeid

GROV MISHANDLING: Stor politiaksjon i dag mot hus i Ullensaker. Ni arrestert, tre kidnappingsofre sendt til sykehus. Lensmann Morten Huse (tv) og politiinspektør Geir Bang Danielsen på en pressekonferanse i dag. Foto: SCANPIX
GROV MISHANDLING: Stor politiaksjon i dag mot hus i Ullensaker. Ni arrestert, tre kidnappingsofre sendt til sykehus. Lensmann Morten Huse (tv) og politiinspektør Geir Bang Danielsen på en pressekonferanse i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Alle personene i huset tilhører etniske minoriteter i Norge. Etterforskningen vil vise hva slags forbindelse ofrene har med kidnapperne. Det er uklart om ofrene er bosatt i Norge.

Operasjonen startet ved at Oslo politidistrikt fikk en henvendelse fra nederlandsk politi i går kveld. De forsto da at det kunne dreie seg om kidnapping.

- Men vi visste ikke at omfanget var så stort, sier Huse. 

Etter hvert vil politiet foreta avhør av de pågrepne, ofrene og eventuelle vitner. De har så vidt startet tekniske undersøkelser, blant annet av åstedet. Det vil også bli foretatt ransakinger. Norsk politi holder fortsatt kontakten med nederlandsk politi.

Politiet i Oslo, på Romerike, Follo og Asker og Bærum samarbeider nå med Kripos og Økokrim om å kartlegge gjengmiljøet på Østlandet.

Politiet kan ikke utelukke flere pågripelser i saken, og siktelsene kan bli utvidet.

image: - Grovt mishandlet i flere dager
HUSET: I dette huset ble tre forkomne menn funnet, og ni kidnappere arrestert i dag tidlig.