Grovt overfall på postansatte

To ansatte ved Økern postkontor i Oslo ble i kveld overmannet, kneblet og fastbundet i kjelleren på postkontoret. Politiet jakter på ukjente gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ukjente menn overfalt de to mannelige ansatte da de var i ferd med å stenge for dagen ved 17-tida i ettermiddag. De to overfallsmennene førte de postansatte ned i kjelleren på postkontoret, der det er en personalgarderobe. Der ble de kneblet med tape over munnen og påsatt håndjern.

- En av ranerne skal ha vært maskert med en finlandshette, sier operasjonsleder Per Arve Bakke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Varslet på mobil

Med en mobiltelefon klarte en av de postansatte å varsle en bekjent om at noe var galt. Etter hva Dagbladet.no forstår klarte ikke den kneblede personen å si noe om hva som hadde skjedd på telefonen, men vennen fattet mistanke om at noe var galt. Da politiet kom fram til postkontoret litt etter klokka 18 var de to ansatte fortsatt kneblet og påsatt håndjern. En av dem skal ha blitt slått i hodet, men dette har ikke ført til noen alvorlige fysiske skader på personen.

- Det er blitt skremt av opplevelsen, men de trenger ikke legebehandling, sier Bakke til Dagbladet.no

Leter etter spor

Kriminalteknikere startet i kveld undersøkelser inne i postlokalet. Blant annet har politiet sikret seg video-opptak fra postfilialen. En fingeravtrykkekspert har startet arbeidet på stedet. Politiet etterlyser vitner som var ved Økern postkontor mellom 16.30 og 18.00. I en foreløpig forklaring skal de to postansatte ha informert politiet om at den ene raneren var maskert. Han skal ha hatt på seg mørke klær. Den andre raneren hadde på seg en ullgenser av ukjent farge. Begge ranerne hadde våpen, men det er uklart hva slags våpen.

- Trolig var det et håndvåpen, sier Bakke.

Uklart rundt utbytte

Politiet vet foreløpig ikke om de to overfallsmennene fikk med seg noe utbytte fra postkontoret. Dette undersøkes nærmere. Det er også uklart når de forlot postkontoret og hvilken retning de forsvant i etter overfallet.

TOK INGEN SJANSER:</B> Politiet var usikre på om noen av overfallsmennene befant seg inne i postkontoret da de entret bygget. Derfor bevæpnet de seg.