- Grovt, udemokratisk maktgrep fra Raymond

Oslo-byrådet ber om fullmakt til å fordele 600 corona-millioner uten bystyrets innblanding. Rødt og Venstre beskylder byrådsleder Raymond Johansen for å hoppe bukk over de folkevalgte.

PROVOSERT: Eivor Evenrud (Rødt) og Hallstein Bjercke (V) slår alarm og ber de andre partiene i bystyret bli med dem på å stoppe Oslo-byrådets forsøk på å få fullmakt over 600 millioner kroner. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
PROVOSERT: Eivor Evenrud (Rødt) og Hallstein Bjercke (V) slår alarm og ber de andre partiene i bystyret bli med dem på å stoppe Oslo-byrådets forsøk på å få fullmakt over 600 millioner kroner. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Raymond Johansen ber om fullmakt til å fordele 600 millioner kroner. Han ber om at bystyret skal gi fra seg oversikten og kontrollen over en stor sum penger. Det er udemokratisk og sleipt, sier gruppeleder Eivor Evenrud fra Rødt.

Det er ikke ofte Rødt og Venstre slår seg sammen og går ut i media, men her er de helt på linje.

- Vi reagerer kraftig når vi ser at byrådslederen bruker krisen byen står i til å frata bystyret budsjettansvaret. Det er et grovt, udemokratisk maktgrep av Raymond Johansen der han fratar bystyret makt over 600 millioner kroner, sier Venstre-topp Hallstein Bjercke.

Fullmaktsgrep

Bakgrunnen for at både Rødt og Venstre er i fistel er en byrådssak som skal behandles torsdag som handler om budsjettjusteringer. På grunn av corona hadde byrådet lovet at 2020-budsjettet skulle revideres ytterligere en gang.

Godt gjemt - ifølge Evenrud og Bjercke - på side 11 i forslaget står det et avsnitt der byrådet foreslår at de skal få fullmakt over 600 corona-millioner.

«Det foreslås at byrådet gis fullmakt til å fordele avsetningene på til sammen 600 mill. som gjelder mars og april, og tiltakspakkene og tilskuddsordningene på kap. 192, i tråd med de spesifikasjoner og formålsbeskrivelser som er gitt i saken om revidert budsjett 2020», heter det i byrådssaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer