Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gruer meg mest til å se vanlige folk i øya

Trond Birkedal i intervju med Rogalands Avis.

LØSLATT: Trond Birkedal ble løsøatt fra varetekt fredag, men er fortsatt siktet i saken. Den første helga ute benyttet han blant annet til et intervju med Rogalands Avis. Her fra Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007.
Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix
LØSLATT: Trond Birkedal ble løsøatt fra varetekt fredag, men er fortsatt siktet i saken. Den første helga ute benyttet han blant annet til et intervju med Rogalands Avis. Her fra Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere ordførerkandidaten for Frp i Stavanger ble fredag løslatt etter ti dager i varetekt med brev- og besøksforbud. Birkedal er siktet for seksuell omgang med en mindreårig gutt og for å ha filmet unge menn i smug mens de badet hjemme hos ham i Stavanger.

I et intervju med Rogalands Avis sier Birkedal at han ennå ikke har bestemt seg for om han kommer til å fortsette som folkevalgt ut perioden.

Han trakk seg med umiddelbar virkning fra sine verv i Frp da han ble pågrepet av politiet 20. mars, men overfor avisen bekrefter han at han ennå ikke har søkt fritak fra de stillingene han har som politiker.

Ikke søkt fritak - Jeg har trukket meg fra alle partiverv, men ikke søkt om fritak for mine folkevalgte forpliktelser. Det må jeg tenke gjennom denne uken. Det er mye jeg må ta hensyn til. Blant annet om jeg skal ta den påkjenningen det vil være å opptre i offentligheten. I tillegg vil jeg naturligvis konferere med partiet, sier Birkedal.

Ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland (Høyre) sier kommunen fortsatt betrakter Birkedal som fullverdig folkevalgt og som medlem av både bystyret, formannskapet og kommunalutvalget.

- Bystyret vil ta stilling til en eventuell søknad fra Birkedal om den kommer, sier Sevland. Birkedal er også medlem av fylkestinget i Rogaland.

- Vil ta straffen Selv om Birkedal nå sier han vil vurdere sin framtid, sier han likevel at han anser seg som ferdig med politikken.

- Jeg vil ta en eventuell straff og komme meg videre med et nytt liv, sier han.

Den tidligere Frp-toppen som senest i helgen fikk beskjed på Twitter av tidligere partikollega Per-Willy Amundsen om å «holde kjeft», sier han ikke har noen formening om hvordan Frp-ledelsen har håndtert saken.

- Det er veldig vanskelig for meg å mene noe om. De må håndtere saken slik de vurderer er rett, sier Birkedal, som mener det også gjenstår å se hvor stor skade saken har påført Frp.

I en meningsmåling Synovate gjennomførte for Dagbladet i helgen sa seks av ti velgere at de mener Fremskrittspartiets leder Siv Jensen har håndtert Birkedal-saken på en dårlig måte. Samtidig får partiet under 20 prosent oppslutning for første gang siden 2007 på en måling utført av Sentio.

Saken har også ført til krav om at Frps generalsekretær Geir Mo må gå av.

Vurderte selvmord - Å se vanlige folk i øynene på gata er kanskje det jeg gruer meg mest til, sier Birkedal i intervjuet.

- Jeg har vært gjennom hele følelsesregisteret, og har flere ganger vurdert å få en slutt på alt. Det ville vært et enkelt valg. Da hadde jeg sluppet unna alt det jeg gruer meg sånn til nå, sier han.
(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media