- Gruer meg til virkeligheten

Norske studenter sliter med økonomien, kjenner ikke foreleserne noe særlig og opplever depresjoner innimellom. Men de har gode venner og tar seg ofte en tur på kino og kafé. Dette viser en fersk undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som har sett på studentenes levekår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Undersøkelsen er gjort på oppdrag for Nasjonalt kontaktforum for læringsmiljø fra mars til mai i år. Den omfatter 4000 studenter ved universiteter og høgskoler.

- Jeg gruer meg til virkeligheten. Egentlig har jeg ikke lyst til å begynne i arbeidslivet, det er bedre å være student, sier kunsthistoriestudent Signy Norendal. Sammen med studievennene Gro Benedikte Pedersen og Bård Bie-Larsen på kunsthistorie hovedfag ved Universitetet i Oslo tok hun seg i går en øl for å feire at en deleksamen var over. Seansen tok de på studentpuben Frederikke. De tre gruer seg til et liv som varer fra 8 til 16.

Best som student

Det er best å være student, å kunne reise litt og la lesesal være lesesal av og til. Men så var det den økonomien, da. Både Gro, Bård og Signy må få litt bidrag fra foreldrene.

- Det kommer ikke penger regelmessig inn fra foreldrene mine, men uregelmessig kommer flere tusen kroner inn på kontoen min i løpet av semesteret, sier Bård.

- Så dere har råd til litt øl? - Du, jeg har levd på sultegrensa, altså. Derfor jobber jeg 23 timer i uka som inspektør på instituttet og lesesalene. Ellers hadde det aldri gått, sier Gro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer