Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gruer seg til å møte Lommemannen

Det er fire år siden 11-åringen ble utsatt for Lommemannen. Nå nærmer dagen seg når han må møte den antatte overgriperen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Om to uker starter rettssaken mot den antatte Lommemannen, Erik Andersen (57). En av de aller yngste som skal vitne blant de 66 ofrene, er en gutt fra Vestlandet.

Han var bare 11 år da han var på ferie med familien sin på Østlandet i 2005. Guten spilte fotball da en mann lokket ham bort fra leken og forgrep seg på ham.

— Han gruer seg til å møte ham igjen, sier mora.

Hun skal være med sønnen sin i rettssalen når han skal forklare seg i Follo tingrett. Rettssaken starter 2. november, og skal etter planen vare i hele fem måneder.

— Det er ikke noe jeg ser fram til. Dette er en mann som med viten og vilje har skadet mitt barn. Men jeg er veldig spent på Erik Andersens reaksjon. Jeg tror ikke han har innsett hvilke konsekvenser handlingene hans har fått, sier mora.

Har hatt traumer
Andersen har innrømmet befatning med rundt 20 av overgrepene, men sønnens sak er ikke blant dem. Mora er nervøs for om politiet vil greie å overbevise retten. Flere av ofrene har allerede sagt at de trekker sine saker fordi de ikke orker belastningen.

— Den store spenningen er om han blir dømt i vår sak. Straffeutmålingen er også viktig, og Norge er jo ikke kjent for å gi de strengeste straffene når det gjelder overgrep mot barn, sier mora.

TILTALT: Erik Andersen (57).
TILTALT: Erik Andersen (57). Vis mer

Han har hatt traumer etter overgrepet og har hatt hjelp fra psykolog.

Hun hadde håpet at sønnen skulle slippe å forklare seg for retten. Det er allerede gjort dommeravhør av gutten. Men alle ofrene som er passerer seksten år i løpet av rettsforhandlingene, må vitne mot 57-åringen.

— Han sier selv at han husker ennå mindre av det som skjedde nå. Men han er innstilt på å gjøre det, selv om han ikke helt skjønner poenget med det, sier mora.

Ikke tilgivelse
Hun sier familien nå vil bruke minst mulig tid av livene sine på å tenke på Lommemannen. 15- åringen trenger å konsentrere seg om skolen og ikke tenke på det som skjedde for fire år siden.

— Jeg har ikke noe behov for å tilgi mannen som har skadet mitt barn. Hvis han vil ha tilgivelse, må han gå andre steder, sier mora til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling