Gruer seg til å møte sextiltalt nabokone

En kvinne i 40-åra møter tirsdag i Oslo byrett, tiltalt for å ha hatt sex med en 12 år gammel nabogutt. - Han gruer seg til å møte henne i retten, sier guttens bistandsadvokat, Lena Ødegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen står tiltalt for utukt mot nabogutten i tida da han var i 12- 15-årsalderen. Når de nå møtes i retten, er han en ung mann på 21 år. Den tiltalte nabokona har også født et barn gutten er far til, en sønn hun fikk i april 1996.

En belastning

Kvinnen er gift og har flere barn med sin ektemann, som for øvrig står oppført som far til naboguttens barn.

Først flere år etter at forholdet var avsluttet, klarte nabogutten å fortelle om hemmeligheten med nabokona. I fjor sommer anmeldelse av saken. Kvinnen og 21-åringen er ikke lenger naboer.

Får behandling

- Han gruer seg til rettssaken, spesielt til å møte den tiltalte kvinnen. Samtidig gleder han seg til å få det overstått, for dette er en stor belastning for ham. Han går og tenker på dette 24 timer i døgnet, sier 21-åringens bistandsadvokat Lena Ødegård.

På vegne av sin klient vil hun kreve 100000 kroner i oppreisning for utukten han har anmeldt. 21-åringen har i lang tid gått i terapi etter at han klarte å si ifra om de utuktige handlingene nabokona nå er tiltalt for.

Alvorlig tiltale

Kvinnen erkjenner forholdet, men benekter at det har det omfang tiltalen lyder på. Hun sier i sin politiforklaring at de to hadde sex færre ganger og i et kortere tidsrom enn det hun er tiltalt for.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 195, for å ha begått utukt i form av samleie med et barn under 14 år, og for utukt mot nabogutten mens han var mellom 14 og 16 år.

Kjærlighet

- Hun føler kjærlighet til gutten og opplever at det seksuelle kom i bakgrunnen i forholdet, sier kvinnens advokat, Cecilie Nakstad fra advokatfirmaet Staff.

- Hun vurderte forholdet som galt da det sto på, men klarte ikke å stoppe det. En av de tingene det er uenighet om, er hvorvidt hun brøt forholdet i en lang periode. Kvinnen hevder hun gjorde dette.

- Hun tror det skal gå greit å møte 21-åringen igjen i retten, sier Nakstad.