NAGALAND: Hvert eneste år blir 30 000 hunder stjålet eller funnet på gata. De blir så slått ihjel og solgt som mat. Foto: HSI India
NAGALAND: Hvert eneste år blir 30 000 hunder stjålet eller funnet på gata. De blir så slått ihjel og solgt som mat. Foto: HSI IndiaVis mer

Grufulle bilder fra «dødsgropene» viser hundene rett før de blir slått ihjel og servert som mat

Under festival i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dyrevernsaktivister har satt igang en kampanje for å få en slutt på Indias Nagaland-festival.

Hvert eneste år blir 30 000 hunder stjålet eller funnet på gata. De blir så slått ihjel og solgt som mat.

Organisasjonen Humane Society International (HSI) har lagt ut en rekke bilder fra det de omtaler som «dødsgropene» i Nagaland. Her blir hundene holdt fanget i striesekker og med munnen surret igjen med hyssing.

De rapporterer også at flere av dyra har blitt slått flere ganger, før de til slutt blir drept foran de andre hundene.

- Hjerteskjærende

N. G. Jayasimha, direktør i organisasjonen, beskriver scenene som «den verste og mest umenneskelige oppførselen overfor dyr han noen gang har sett», og at det fortsatt plager ham.

- Det var en hjerteskjærende opplevelse å se disse livredde dyra bli utsatt for en så grusom død.

Han beskriver situasjonen som «et mareritt» for hundene.

- Man kan se hjelpesløsheten og frykten i øynene deres. Surret fast inni en striesekk. De kan ikke røre seg og de kan såvidt puste. Samtidig ser de andre dyr bli drept rundt dem.

Jayasimha forteller videre at det var tydelig for ham at flere av dyrene var stjålne kjæledyr, og at de fortsatt hadde halsbånd. Han legger til at uavhengig av dette, fortjener ingen av hundene en slik behandling.

Salg av hundekjøtt er forbudt i India, men ifølge Times of India er det likevel utbredt i flere østlige stater.

Yulin

Festivalen i India er ikke ulik Yulin-festivalen i Kina. Her er det anslått at 10 000 dyr slaktes hvert år ifølge The Guardian.

I fjor tok flere kjendiser et kraftig oppgjør med praksisen. Komikeren Ricky Gervais gikk hardt ut mot det han kalte troféjegere, og omtalte saken som «grotesk» og «umenneskelig».

NOAH-leder og veterinær Siri Martinsen sa til Dagbladet at det er klart at en festival som baserer seg på å videreføre grusomheter mot dyr, vil skape sterke reaksjoner.

- Det å være i denne type inferno av vold, usikkerhet og redsel er noe av det aller verste enhver følende skapning kan oppleve. Dette er maksimal lidelse på alle nivåer. Dyr har hele spekteret av følelser som vi selv har, dette er grunnleggende for alle dyr med et nervesystem, sa hun.