DØMT: En russisk domstol har funnet den tidligere politimannen Mikhail Popkov skyldig i 56 drap. Mannen er fra før dømt for å ha drept 22 mennesker. Popkov er dermed å regne som en av de verste seriemorderne i Russlands historie. Foto: Dmitry Dmitrijev / EPA / NTB Scanpix
DØMT: En russisk domstol har funnet den tidligere politimannen Mikhail Popkov skyldig i 56 drap. Mannen er fra før dømt for å ha drept 22 mennesker. Popkov er dermed å regne som en av de verste seriemorderne i Russlands historie. Foto: Dmitry Dmitrijev / EPA / NTB ScanpixVis mer

«Varulven» satt fengslet for 22 drap:

Grufulle funn gjør «Varulven» til en av verdens verste seriemordere

- Han dømte ofrene sine til døden, så fort de takket ja til å drikke med ham.

- Hvor mange kvinner har du drept?

- Jeg vet ikke helt. Jeg holdt ikke tellingen.

Det sa den tidligere russiske politimannen Mikhail Popkov, som trolig er en av verdens verste seriemordere, på spørsmål fra dommer Pavel Rukavisjnikov i retten i 2017.

78 er tallet retten har kommet fram til. Trolig finnes det flere ofre der ute.

Popkov (54) satt allerede bak lås og slå, dømt til livstid i fengsel for drapene på 22 kvinner, da det for snart to år siden dukket opp nye grusomme opplysninger. For i samtaler med politiet hadde Popkov innrømmet drapene på 59 andre personer.

Innrømmelsene i avhør ledet til funn av det russisk politi omtalte som «mange lik».

Samtlige drap Popov var dømt for i første omgang fant sted mellom 1994 og 2000. Alle ofrene var kvinner i alderen 17 til 38.

En av verdens verste

Nå har en russisk domstol funnet Popkov skyldig i 56 drap. Tre av drapene Popov selv har innrømmet, ble han altså ikke dømt for. Politiet mener det er sannsynlig at det finnes flere ofre, ifølge Siberian Times.

Med de nye innrømmelsene, og den påfølgende dommen, er han nå å regne som den verste seriemorderen i russisk historie.

Popkov skal ha forklart at han hadde til hensikt å drepe prostituerte som han anså for å være umoralske. I en uttalelse fra russisk påtalemyndighet heter det at han har «en sykelig trang til å drepe mennesker», skriver NTB.

- Han dømte ofrene sine til døden, så fort de takket ja til å drikke med ham, sa statsadvokat Alexander Shkinjov etter at dommen var opplest, ifølge Siberian Times.

Andrej «Slakteren fra Rostov» Chikalito drepte 53 personer, mens «Sjakkmorderen» Aleksander Pichushkin drepte 49.

Drapene han ble dømt for mandag, fant sted mellom 1992 og 2007, opplyser statsadvokatkontoret i Irkutsk i en uttalelse, ifølge NTB. Ofrene som omtales i den nye dommen var alle kvinner i alderen 16 til 40 år, med unntak av en politimann.

Det samlede antallet ofre gjør ham til en av de verste kjente seriemorderne i verden i moderne tid. Med unntak av krigssituasjoner finnes det kun et lite antall drapsmenn med et høyere antall bekreftede ofre, skriver NTB.

Pedro «Monsteret fra Andes» Lopez og Luis «Udyret» Garavito, er to av de verste.

Var politimann

Popkov, som var politimann, brukte uniformen sin til å lure berusede ofre inn i politibilen sin ved å love dem skyss hjem fra byen.

Etter å ha voldtatt og drept sine ofre, med blant annet skrutrekker, øks og kniver, kjørte han dem ut i skogen hvor han dumpet dem.

Popkov hadde stukket enkelte av ofrene opp mot 170 ganger med kniv, ifølge påtalemyndigheten.

Drapene var så brutale at Popkov fikk kallenavnet «Varulven» i russiske medier.

Politiet sleit lenge med å finne ut hvem som sto bak drapene da de ikke kunne ta DNA-tester av sine egne betjenter. Da dette ble mulig i 2012 tok det ikke lang tid før Popkov ble arrestert.

Etter arrestasjonen fortalte Popkov at han mistet lysten til å drepe etter at han fikk syfilis fra et av ofrene sine.

«Varulven»

Det er ikke slått fast hva som utløste den bestialske drapsrekken, men en teori er at «Varulven» ville ta hevn på alle kvinner etter at han hadde mistanker om at kona hans hadde vært utro. Det har han også selv pekt på som noe av årsaken til de bestialske drapene:

- Jeg hadde grunn til å mistenke henne. Jeg prøver ikke å komme med unnskyldninger, men dette var drivkraften for det jeg gjorde, har han forklart ifølge Siberian Times.

Da han ble pågrepet i 2012 skal han ha fortalt politiet at han ønsket å rense gatene for prostituerte.