Grufulle historier om senking av skip i Middelhavet

Palestinere fra Gazastripen utgjorde trolig den største gruppen blant de flere hundre båtflyktningene som fryktes å ha druknet i Middelhavet etter at menneskesmuglere skal ha senket båten de satt i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-AFP-Reuters): En av de få som overlevde, 23 år gamle Mohamed Raad fra Gazastripen, forteller hvordan foreldre måtte gi slipp på sine egne barn etter å ha klamret seg til den kantrede båten i tre dager.

Rundt 80-90 personer forsøkte å holde seg i live, men mange måtte gi slipp på grunn av tørst, frost og utmattelse. Flere hundre andre skal ha druknet idet båten gikk ned i midten av forrige uke.

- Den tredje dagen begynte folk å bli gale, sier Raad, som nå befinner seg i Chania på Kreta etter å ha blitt reddet sist fredag. Kun ti personer skal ha overlevd, blant dem ei to år gammel jente.

- Hver eneste dag mistet vi folk i sjøen. Noen hadde med seg barn. Da de døde, slapp de dem i vannet, sier Raad og beskriver hvor fortvilte foreldrene var da de måtte gi slipp på barna sine i havet utenfor Malta.

Seilte fra Egypt

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) var 50-100 barn blant de om lag 500 personene på båten, som seilte fra Damietta i Egypt.

Raad sier at han befant seg under dekk da båten sank, og at han ikke så hva som skjedde. Andre overlevende har fortalt at menneskesmuglere senket båten fordi flyktningene nektet å flytte over til en mer skrøpelig båt midt i Middelhavet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer