Grufulle syn etter ferjeulykken

PARIKIA (NTB): En kvinne som satt med redningsvesten på i en livbåt i den forliste ferja «Express Samina», ble i går funnet omkommet av dykkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere av de andre omkomne i vraket hadde også livvester på. De greide ikke å komme seg ut av båten før den gikk til bunns. I alt ble ni omkomne i går hentet opp fra ferja, som ligger på vel 35 meters dyp utenfor den greske øya Paros i Egeerhavet. Dermed er 74 personer funnet omkommet etter at «Express Samina» grunnstøtte og sank seint tirsdag kveld. 452 personer overlevde forliset, og fortsatt vet ingen med sikkerhet hvor mange som var om bord ulykkeskvelden. Kystvakta frykter at det finnes flere omkomne lenger inne i skipet.

Skylder på været

Kapteinen og de fire besetningsmedlemmene som er siktet for drap etter tragedien, skyldte i går på dårlig vær. De sitter inntil videre arrestert på Paros' naboøy Siros. I morgen blir det avholdt en rettslig høring på Siros, og da vil de fire bli individuelt siktet.

Ifølge greske medier har kapteinen fortalt politietterforskerne at han hadde følt seg uvel og lå og sov da ulykken skjedde. Han hadde overlatt ansvaret til førstestyrmannen.

Greske myndigheter har varslet harde straffer for de ansvarlige for forliset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer