Drapsetterforskning:

Grufullt funn i fryser

Fredag forrige uke fant britisk politi to døde kvinner i en fryser i en boligblokk øst i London. Etterforskningslederen beskriver åstedet som svært utfordrende.

ETTERFORSKNING: Siden fredag forrige uke har politiet jobbet iherdig for å sikre spor fra leiligheten i bydelen Canning Town. Foto: NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Siden fredag forrige uke har politiet jobbet iherdig for å sikre spor fra leiligheten i bydelen Canning Town. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fredag forrige uke rykket politiet i London ut til en boligblokk i bydelen Canning Town etter en bekymringsmelding angående en mannlig beboer. Da betjentene kikket ned i en fryser i en av leilighetene, ble de møtt av et grufullt syn:

Levningene av to påkledde, døde kvinner som lå oppå hverandre i en liten fryser.

Umiddelbart åpnet Scotland Yard drapsetterforskning som følge av funnet, og i løpet av uka har en mann i 50-åra og en mann i 30-åra blitt pågrepet.

NABOER: Sjokkerte naboer beskriver nabolaget som et sted hvor alle kjenner alle. Foto: NTB Scanpix
NABOER: Sjokkerte naboer beskriver nabolaget som et sted hvor alle kjenner alle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siktet

Mannen i 50-åra ble arrestert i en leilighet i London mandag, mistenkt for drap. Mannen er siden blitt løslatt mens etterforskningen pågår.

Mannen i 30-åra ble arrestert i en annen leilighet i London torsdag, også mistenkt for drap. Mannen ble onsdag kveld siktet for to tilfeller av å ha «forhindret en lovlig og verdig begravelse av en død person».

Etterforskningsleder Simon Harding beskriver åstedet som «en av de mest utfordrende og komplekse han har sett på 28 år», ifølge Sky News.

Etterforskerne vil ikke gå ut med opplysninger om hvor gammel de mener de avdøde var. Til tross for at politiet har opplyst at det ikke fantes tegn til ytre skader, sier etterforskningsleder Harding at funnet er for komplekst til å si om kroppene var «hele».

Mulig offer

Utenfor blokka har pårørende til 37 år gamle Mary-Jane Mustafa snakket med britisk presse. Mustafa har vært savnet siden mai 2018.

- Hun er den mest godhjertede personen man kunne ha møtt, og jeg tror ennå ikke at det er henne de har funnet, sier søsteren Mel Mustafa til BBC.

- Familien er snudd på hodet. Vi er ikke helt sikre på om det er henne de har funnet ennå, sier kusina Ceylan Sunda.

Politiet sier at de jobber på spreng for å identifisere kvinnene, og opplyser at det vil bli foretatt obduksjon på fredag. Etterforskningsleder Harding opplyser imidlertid at det kan ta ei uke før de får svarene de trenger.

MULIG OFFER: Utenfor boligblokka hvor kvinnene ble funnet, har pårørende til savnede Mary-Jane Mustafa snakket med britisk presse. Foto: NTB Scanpix
MULIG OFFER: Utenfor boligblokka hvor kvinnene ble funnet, har pårørende til savnede Mary-Jane Mustafa snakket med britisk presse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Bekymret

Politiet ber folk som har besøkt leiligheten det siste året, eller noen som kjenner noen som har gjort det, om å melde seg. Som en del av etterforskningen, har de også vist naboer bilder av savnede Mustafa, skriver The Guardian.

- Jeg er helt målløs. Vi er alle ganske knyttet til hverandre rundt her - alle kjenner alle, sier en beboer i blokka.

En 29 år gammel beboer sier at han er bekymret.

- Dette er ikke hverdagslig. Det gjør meg ikke rolig. Man vet ikke hvilke omstendigheter disse personene ble drept under. Når man ikke vet, så blir man bekymret, sier naboen.