Grufullt funn: Lokket i døden

I hagen til den tidligere politimannen var det flere massegraver. Å grave opp alle likene kan ta én måned, ifølge myndighetene.

LIKFUNN: 24 lik er til nå funnet i bakhagen til en tidligere politimann i El Salvador. Foto: AP / NTB
LIKFUNN: 24 lik er til nå funnet i bakhagen til en tidligere politimann i El Salvador. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Han var politimann. Så begynte han å lede en kriminell gjeng i El Salvador.

Nå er 51 år gamle Hugo Ernesto Osario Chavez pågrepet og siktet for en rekke drap etter at politiet gjorde et grufullt funn i hagen til eks-politimannen.

Det melder The Guardian.

GROTESK: I Huanchaco i Peru har de funnet en stor massegrav hvor flere hundre barn er begravet. Reporter: Geir Jone Karlsen. Foto: NTB Scanpix, Google Earth. Vis mer

Flere massegraver

Tidligere denne måneden ble Chavez pågrepet av politiet, mistenkt for å ha drept en kvinne og hennes datter.

Eks-politimannen, som tidligere er blitt etterforsket for seksualforbrytelser, erkjente drapene, men det var da politiet ransaket Chavez' bolig og eiendom, at de gjorde funnet som nå skaper overskriften verden over.

I hagen til den tidligere politimannen fant etterforskere raskt minst sju grunne massegraver.

Da politiet fortsatte å grave, fant de lik etter lik.

COLORADO: Bygningsarbeidere gjorde et oppsiktsvekkende funn da de gravde nær Denver i Colorado. Reporter: Madeleine Liereng. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kan være 40 lik

Til nå er likene etter 24 personer blitt funnet, men myndighetene mener det kan være lik etter så mange som 40 personer begravet i hagen, flesteparten kvinner, skriver The Guardian.

Flere av likene kan ha ligget begravet så lenge som i to år, og å grave opp alle likene kan ta ytterligere én måned, ifølge myndighetene.

De har nå utstedt arrestordrer på ni personer, alle mistenkt for medvirkning til drap. Politiet mener de har lokket kvinnene til seg, for så å drepe dem.

Blant de mistenkte er flere andre tidligere politimenn og soldater, ifølge Mauricio Arriaza Chicas, direktør for El Salvadors nasjonale politi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer