Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grums i OL

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Både Kaci Kullmann Five og Georg Apenes kritiserer Lillehammer kommune for åpningen av arkivene til søkerkomiteene for OL. Kullmann Five, som var medlem av komiteene, er sjokkert over at personlige opplysninger om IOC-medlemmer og deres familier er offentliggjort, mens Datatilsynsdirektør Apenes mener OL-mappene er et brudd på loven om personregistre.
  • Begge innvendingene har mye for seg. Og det er litt overraskende at rent private forhold ikke er utelatt i de dokumentene som er lagt fram, slik offentlighetsloven gir adgang til. Men det er også grunn til å minne om den spesielle bakgrunnen for at arkivene ble åpnet, slik også Stockholm har gjort. Arrangørene hadde et åpenbart behov for å vise at de ikke har deltatt i den ukulturen som er avdekket i IOC. Den eneste måten å gjøre det på var å vise kortene, slik at andre kan bedømme de metoder som ble brukt for å få OL til byen. Det som hittil er kommet fram, viser at Lillehammer holdt seg innenfor rimelighetens grenser i IOCs grumsete miljø.