MÅ TAS PÅ ALVOR: Ubaydullah Hussain er leder for gruppen «Profetens Ummah». Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
MÅ TAS PÅ ALVOR: Ubaydullah Hussain er leder for gruppen «Profetens Ummah». Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer

- Grunn til å ta truslene fra islamist på alvor

Terrorekspert Lars Gule mener det er grunn til å ta truslene fra Arslan Maroof Hussain, bedre kjent som Ubaydullah Hussain, på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hussain er siktet for trusler mot to journalister, og politiet vurderer å be om varetektsfengsling av 27-åringen fra Oslo.

- Den totale konteksten gjør at vi må ta dette med største alvor. Det er fordi truslene er relativt utvetydige og ganske grove. Men spørsmålet er om han er i stand til gjennomføre det han truer om, sier Gule til Dagsavisen.

Han advarer likevel mot å gi 27-åringen for mye oppmerksomhet.

- Han er oppmerksomhetssøkende. Selvfølgelig må mediene rapportere om dette, men vi kommer inn i en ulykksalig logikk som gjør at han får det som han vil. Det er også fare for en smitteeffekt, sier Gule.

Islamistgruppen Profetens Ummah, der Hussain fremstår som en lederskikkelse driver aktiv rekruttering fra et samlingssted på Grønland i Oslo, skriver Aftenposten.

Etter det Aftenposten erfarer, skal den aktive delen av gruppen være på rundt ti personer. Fredag morgen hadde gruppen 608 medlemmer på sin åpne Facebook-gruppe, dette er rundt 20 færre enn de hadde onsdag, før truslene ble kjent. Flere fremtredende norske muslimer er lagt til som medlemmer i gruppen av Hussain.

27-åringen skal ifølge VG ha hatt en saksbehandlerstilling i det offentlige, men valgte å si opp denne tidligere i år. Han har tjent omtrent 370.000 kroner de siste årene. Ifølge TV 2 får han nå 4.815 kroner i uken fra Nav som arbeidsledig.

Hussain erkjente i avhør torsdag kveld å ha kommet med utsagnene politiet mener er trusler mot to journalister i Oslo. Hussain ble pågrepet da han meldte seg på Sentrum politistasjon i Oslo torsdag, kort tid etter at politiet aksjonerte mot boligen hans.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer