Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Grunn til å være bekymret for SAS

Næringsminister Odd Eriksen møtte de ansatte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eriksen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete møtte mandag ettermiddag representanter for de ansatte i SAS Braathens, etter at Petter Jansen fikk sparken søndag.

- Det var et godt møte der de ansatte ga oss mye nyttig informasjon. Det er veldig viktig å ta deres synspunkter på alvor, sier Eriksen, som innrømmer at han er bekymret for flyselskapet.

- Ja, det er grunn til å være bekymret for SAS. Fordi de ansatte er bekymret og fordi SAS er veldig viktig for Norge, for norsk næringsliv og for norske forbrukere. Vi trenger et robust SAS.

Eriksen forteller at han har meddelt sin uro og bekymring til Egil Myklebust, styrelederen i SAS.

- Det er naturlig med en tett dialog med styret, vi ønsker mest mulig åpenhet om prosessene i selskapet, sier Eriksen.

Frykter ikke svenskene

De ansatte har tidligere uttalt at de oppfatter Jansens avgang som et tegn på at makten i SAS samles i Sverige. Dette vil hverken Navarsete eller Eriksen kommentere.

- Vi legger til grunn at strategien som ble vedtatt i 2004 fortsatt følges. Hvis man ønsker strategiendringer er det noe som skal drøftes med eierne, sier Eriksen.

Den norske stat eier 14,3 prosent av aksjene i SAS, og har dermed ingen mulighet til å nekte styret å foreta de avgjørelsene de ønsker. Eriksen innser dette, men legger vekt på en tett dialog med styret i selskapet.

- Jeg har ingen mening om Jansens avgang. Jeg har registert hans og styrets begrunnelse. Dette er styrets ansvar og jeg har respekt for at dette er det styret som behandler, sier Eriksen.

Ingen av ministrene mener det er grunn til å bekymre seg for Norges stilling i SAS.

Vil redde Sola

Tidligere i dag ble det klart at styret i STS Technical Services har vedtatt å legge ned 265 arbeidsplasser på flyverkstedet på Sola i Stavanger. Hovedstyret i SAS skal behandle vedtaket på onsdag, og de ansatte håper nedleggelsen blir omgjort.

- Jeg hadde håpet de ville vente med avgjørelsen til etter at Jørgen Lindegaard har møtt Stortinget i morgen og jeg har møtt de ansatte i STS. Jeg har meddelt mitt synspunkt til styret i SAS og håper de lytter til det, sier Eriksen.

Bakgrunnen for nedleggelsen er at SAS ønsker å samle flyvedlikeholdet på de tre hovedflyplassene i konsernet.

<B>MØTTE DE ANSATTE: Nærings- og handelsminister Odd Eriksen fikk høre synspunktene til de ansatte i SAS Braathens i ettermiddag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media