Grunneier sperret inne fire snøskuterkjørere. Nå kan de vente seg en klekkelig bot

«Villmannskjøring».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire menn i 20-årene fra Sandefjord kan vente seg det politiet kaller en kraftig bot for ulovlig snøskuterkjøring i Vinje kommune i Telemark.

Telemark politidistrikt skriver på Twitter at de fire mennene bedrev villmannskjøring utenfor oppmerket trasé, og at de ikke hadde løyve.

Politiet hadde en storkontroll i området i dag, men det var grunneieren i området som først ble klar over den ulovlige kjøringen. Han sperret av løypa, og kontaktet politiet.

- Så vidt jeg vet brukte han en snøskuter til å sperre av, slik at de ikke kom seg ut. Da vi kom dit, stod de på rekke og rad, sier Vidar Aaltvedt, operasjonsleder i Telemark politidistrikt, til Dagbladet.

Kjøringa skjedde i et område mellom Rauland og Haukeli.

Telemark-politiet kontrollerte for øvrig et tjuetalls andre skuterkjørere. Blant dem var det bare én som fikk bot: 1500 kr for å kjøre uten hjelm.

Også nabopolitidistriktet Agder kan melde om ulovlig skuterkjøring.

- Statens naturoppsyn har vært på skuterkotroll i Åseral. 12 sckutere inne i verneområdet-ekstremt mye kjøring, skriver de på Twitter.

Ingrid Mæhre, operasjonsleder i Agder politidistrikt, sier til Dagbladet at kjøringa trolig vil bli anmeldt, og at det er et stort problem med skuterkjøring i verneområdet.