Mistillit mot Lan Marie Berg

- Grunnløst

Avtroppende miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) sier hun er overrasket over at Rødt gikk sammen med høyresiden for å kaste et rødgrønt byråd.

MISTILLIT: Lan Marie Berg sier det ikke blir aktuelt for henne å sitte i et nytt byråd etter at det ble flertall i bystyret for mistillitsforslaget mot henne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er svært overrasket over at Rødt i dag velger å gå sammen med FrP og høyresiden for å kaste et rødgrønt byråd, sier Lan Marie Berg (MDG) til pressen, etter at det er flertall i bystyret for mistillitsforslaget mot henne.

Både Rødt, Venstre, KrF, Frp, Høyre, FNB og Sp støtter mistillitsforslaget, som ble fremmet av Frp. Det betyr at byrådet i Oslo går av, som følge av at Raymond Johansen (Ap) stilte kabinettsspørsmål.

Johansen sier at han ønsker å fortsette parlamentarisk samarbeid med partiet Rødt, og opplyser at han har som ambisjon å danne byråd igjen med SV og MDG.

Gå av etter sommeren

Berg opplyser imidlertid at det ikke er aktuelt for henne å sitte i et nytt byråd. Hun står øverst på MDGs liste til Stortinget, og forteller at hun hadde planlagt å forlate Oslo-politikken og søke permisjon om «en måneds tid uansett.»

- Det er ikke noen hemmelighet at jeg hadde planlagt å gå av som byråd etter sommeren for å vinne valget og sikre en stor grønn gruppe for Stortinget, sier hun.

Hun slår imidlertid fast at MDG ønsker et nytt byrådssamarbeid med Ap og SV - men uten henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer