Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grunnskolene skal få bedre opplæring i førstehjelp

For få blir reddet av førstehjelp i Norge, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp). Fra neste år får alle grunnskoler mulighet til opplæring.

- MER OPPLÆRING: For få blir reddet av førstehjelp i Norge, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp). Fra neste år får alle grunnskoler mulighet til opplæring.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- MER OPPLÆRING: For få blir reddet av førstehjelp i Norge, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp). Fra neste år får alle grunnskoler mulighet til opplæring.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I Danmark blir 500 personer reddet av førstehjelp årlig, i Norge blir 300 personer reddet. Det er for få, sier Michaelsen til NRK.

Hun er i Tromsø for å lansere «Prosjekt nasjonal førstehjelpsopplæring i grunnskolen». Målet for den nye satsingen er at barn og ungdommer skal lære grunnleggende førstehjelp allerede i grunnskolen.

– Det er veldig viktig at vi får ut basiskunnskap om å redde liv. Å kunne førstehjelp gir også selvtillit og mestringsfølelse. Ungene vet at de kan gripe inn og ta ansvar, sier ministeren.

Helsemyndighetene har satt i gang prosjektet sammen med Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL).

Tolvåringene Sigrid Magnussen Eltoft og Ane Torbergsen fra Slettaelva skole i Tromsø har deltatt i et pilotprosjekt de siste månedene og sier de har lært mye.

– Hvis noen er bevisstløs, så vet vi hva vi skal gjøre, det visste vi ikke før, sier de to til kanalen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!