Grunnstøtingen gir sterke minner

Tidligere brannmester Leif Morgan Olsen hadde vakt da skipet Baldewin gikk på skjær ikke langt unna for 25 år siden.

MINNER: Den tidligere brannmesteren, Leif Morgan Olsen, konstaterer fredag formiddag stort oljesøl etter at det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark natt til fredag. Olsen var med på rednings- og opprydningsarbeidet da Baldwin grunnstøtte i samme område for 25 år siden. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
MINNER: Den tidligere brannmesteren, Leif Morgan Olsen, konstaterer fredag formiddag stort oljesøl etter at det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark natt til fredag. Olsen var med på rednings- og opprydningsarbeidet da Baldwin grunnstøtte i samme område for 25 år siden. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnstøtingen utenfor Langesund natt til fredag gir sterke minner for Leif Morgan Olsen.


- Det er 25 år siden jeg deltok i redningsarbeidet etter at Baldewin gikk på skjær i Dypingen ikke langt unna, sier Olsen.

Likhetstrekk

Olsen er tidligere brannmester og var på vakt da skipet Baldewin gikk på grunn på vei inn til Norsk Hydro på Herøya. Også da gikk det olje på sjøen, og også da var det ingen som ble meldt omkommet eller savnet.

- Jeg kom ned til stranda ved 08-tiden i dag og så skipet ligge på grunn noen hundre meter lenger ute. Vinden hadde løyet betraktelig, så lenser var nå lagt ut. Det så ut som om opprenskningsarbeidet var kommet godt i gang, for tre-fire tankvogner var i ferd med å pumpe olje og vann opp av sjøen, sier Olsen til NTB.

Lett og tung olje

Han karakteriserer oljen som både av den lette og den tunge sorten

- Det så ut for meg at mannskapene visste hva de måtte gjøre. Men jeg kjenner jo ingen av dem - jeg har jo vært pensjonist i ti år, ler han.

- For meg så det ut som om skipet står godt på grunnen, så det er ikke grunn til å tro at den skal gli ned. Men det er usikkert hvordan det går med fuglelivet. Jeg håper at det kommer folk til stede som kan ta seg av fuglene, sier Olsen.

(©NTB)