Grunnstøtt kystvaktskip lenses for olje

Lensingen av dieselolje fra det grunnstøtte kystvaktfartøyet «Barentshav» er snart avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Forsvarskommando Nord-Norge startet lensingen ved 11-tiden tirsdag, og ventes fullført ved 13-tiden.

Det skal være mellom 40.000 og 50.000 liter diesel om bord i det grunnstøtte fartøyet. Mannskapet har kjørt rundt KV «Barentshav» i lettbåt for å forsøke å spore opp eventuell lekkasje.

Kystvaktfartøyene «Nordkapp» og «Sture Gøran» er kommet til Raftsundet i Vesterålen for å bistå KV «Barentshav», sammen med redningsskøyta «Skomvær». Fartøyet «Oljevern 04» er også i området.

- Lensingen fjerner også 40-50 tonn vekt fra skipet så det ligger høyere i vannet. Oljen transporteres over i oljevernfartøyet som benyttes av den interkommunale oljevernberedskapen for Lofoten, opplyser oberstløytnant John Espen Lien i Forsvarskommando Nord-Norge til NTB.

Grunnstøtingen til det 44 meter lange fartøyet skjedde ved 05-tiden tirsdag morgen. Mannskapet på sju gikk umiddelbart i overlevingsdrakter. De deltar nå i redningsarbeidet. Etter planen skal KV «Barentshav» trekkes av grunn i løpet av tirsdag ettermiddag.

- Vi må vente på flo sjø, så dette vil trolig skje ved 15 - 16 tiden. Dykkere har vært nede og sett på fartøyet, og de har ikke

(NTB)