Gruppesex og vold skal få unge til å stemme

Kamapanjevideo sjokkerer danskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget i Danmark, Folketinget, prøver å snakke ungdommens språk i sin nye kampanjevideo for å folk til å stemme ved Europa-parlamentsvalget 25. mai.

Nå får videoen kraftig kritikk av politikere som hevder den er pinlig og fordummende.

Se videoen øverst i saken!

Oralsex og vold Den animerte «Valgmannen» i videoen viser tydelig hva som skjer med folk som ikke bruker sin stemme ved valget, og enkelte blir tatt på senga i dobbelt forstand.

- Jeg kan rett og slett ikke forstå at man bruker kvinnevold, porno, avkuttede hoder og utallige slag i fjeset for å folk til å stemme, sier Anders Samuelsen fra Liberal Alliance til Ritzau ifølge Politiken.

Sexobjekt Danske politikere raser på Twitter etter at videoen, som har blitt sett av 200 000 på Youtube, ble publisert i går. Videoen ble fjernet fra Youtube i formiddag.

- Filmen må fjernes med det samme. Folketinget kan og skal ikke være avsender av et slikt kvinnesyn, sier Özlem Cekic fra Socialistisk Folkeparti på Twitter.

- Kvinners eneste funksjon er å være en som kan suge og å være et nakent sexobjekt, sier hun, og opplyser om at hun har sendt inn en klage til nasjonalforsamlingens presidentskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer