Gruppesøksmål mot Glitnir Bank

Over 100 kunder kan slå seg sammen i millionsøksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire kunder går til gruppesøksmål mot Glitnir Bank etter å ha investert 3,6 millioner kroner i et omstridt spareprodukt. Ytterligere 100 fortvilte kunder er interessert i å bli med i søksmålet.

De fire kundene kjøpte et såkalt strukturert spareprodukt som ble levert av Fund Management (FMG) med lån fra Glitnir, som i dag heter BNbank.

Ved utgangen av 2008 hadde banken lånefinansiert dette produktet med nesten 200 millioner kroner.

Kundene føler seg lurt og anlegger massesøksmål mot Glitnir Bank, som i dag eies av Sparebank 1-alliansen med Sparebank 1 SMN (tidligere Sparebank 1 Midt-Norge) i spissen, melder Dagens Næringsliv.

- Informasjonen til kundene var villedende, feil og mangelfull. Dette produktet skulle aldri vært anbefalt, solgt eller godkjent lånefinansiert, mener advokat Solveig I. Lindemark i advokatfirmaet Ræder.

Hun representerer de fire kundene. Foreløpig vil de være anonyme. Advokatfirmaet har så langt mottatt 100 henvendelser fra fortvilte kunder som er interessert i å være med i massesøksmålet.

En lignende prosess er også startet mot Fokus Bank.

Sparebank 1-alliansen kjøpte Glitnir Bank i oktober for 300 millioner kroner. Administrerende direktør Finn Haugan i Sparebank 1 MSN, som er den største eieren, er ikke kjent med søksmålet. Han henviser til finansdirektør Kjell Fordal. Fordal henviser til BNbanks ledelse. BNbanks sjef Lisbet Nærø var overfor DN ikke tilgjengelig for kommentar.

(NTB)