Gruppevoldtatt, dumpet i grøft og satt fyr på av politikersønner

18-årige Oksana overlevde mirakuløst og nå har presidenten fått de antatte gjerningspersonene arrestert.

OVERLEVDE: Oksana Makar ble gruppevoldtatt, satt fyr på og kastet i en grøft. Hun overlevde mirakuløst ugjerningen. Foto: Novosti.
OVERLEVDE: Oksana Makar ble gruppevoldtatt, satt fyr på og kastet i en grøft. Hun overlevde mirakuløst ugjerningen. Foto: Novosti.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den grufulle historien hvor den 18-årige Oksana Makar angivelig skal ha blitt gjengvoldtatt, dumpet i en grøft og blitt satt fyr på av to sønner til en høytstående ukrainsk politiker har ført til massedemonstrasjoner i Ukraina.

Nakne demonstranter ledet protestene mot det de mener er mangelfull etterforskning mot de mistenkte i saken.

Parlamentsmedlemmer har tatt til ordet for at Ukraina bør ta i bruk dødsstraff mot de tiltalte, mens et annet medlem av parlamentet har foreslått at gjerningsmennene blir kastrert.

To av de mistenkte var Maxim Prisyjnikov (23) sønn av en regional administrator og Artyon Pogosyan (21) sønn av en regional tiltaleansvarlig, skriver Hurriyet Daily News.

Måtte amputere Offret Oksana Makar overlevde mirakuløst det forferdelige overgrepet som skjedde 9. mars. Hun hadde mistet huden på 55 prosent av kroppen og legene måtte amputere en arm og begge føttene hennes i kampen for å berge livet hennes.

18-åringen har forklart at hun ble invitert inn i en leilighet til de to guttene hvor ugjerningen angivelig skal ha skjedd.

Prøvde å kvele henne
Etter voldtekten prøvde de å kvele henne med hendene, før de pakket henne inn i et teppe og kastet henne i en grøft på en byggeplass. Etterpå satte de fyr på kvinnen som lå inntullet i teppet, skriver Kyiv Post.

Makar ble funnet nesten livløs dagen etter av en mann som hørte henne rope svakt. Hun har klart å gjøre rede for hva som skjedde til det lokale politiet.

- Jeg trodde ikke jeg skulle overleve.  Jeg begynte å be og husker at alt var som en tåke, sier Oksana til Gazeta.ua.

Tre mistenkte personer ble arrestert, men to av dem ble løslatt på grunn av bevisets stilling. Dette førte til demonstrasjoner i flere ukrainske byer, og President Viktor Janukovitsj måtte selv gripe inn for å få de mistenkte ungdommene arrestert og tiltalt for drapsforsøk.

ARRESTERT: En politimann prøver å arrestere toppløse demonstranter fra gruppen Femen. Foto: AP/Scanpix.
ARRESTERT: En politimann prøver å arrestere toppløse demonstranter fra gruppen Femen. Foto: AP/Scanpix. Vis mer