Gruppevoldtekt av jente (12) henlagt - fordi hun «samtykket»

Skammens by, skriver lokalredaktøren om Rotherham.

HARMONISK I HØSTSOL:  Men under overflaten er ikke alle lokale forhold like harmoniske i den nordengelske byen Rotherham etter sjokkrapporten om seksuelle overgrep mot et tusentall jenter helt ned i 11-års alderen. Foto: Sylvia Hui, AP/NTB Scanpix.
HARMONISK I HØSTSOL: Men under overflaten er ikke alle lokale forhold like harmoniske i den nordengelske byen Rotherham etter sjokkrapporten om seksuelle overgrep mot et tusentall jenter helt ned i 11-års alderen. Foto: Sylvia Hui, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens spørsmålene bare øker i omfang om hvorfor «ingen» grep inn når «alle» visste, har den hardt pressede politisjefen David Crompton i den nordengelske byen Rotherham fått frist til neste uke med å avdekke minst to av sakene fra a til å:

• Ei 12 år gammel jente forklarte seg i detalj om hvordan hun var blitt voldtatt av flere menn. Historien ble trodd, men stuet bort som en ikke-sak for politiet for tjenestemannen oppfattet det som hun selv hadde samtykket.

• Ei 11 år gammel jente kom til politiet for å vitne om en gruppevoldtekt mot en jevnaldrende, der hun var blitt tvunget til å se på. 11-åringen ble arrestert.

Crompton leder en granskingskommisjon som skal finne ut hvordan hans egne politikolleger, lokalpolitikerne og sosiale myndigheter i den gamle industribyen greide å la seksuelt misbruk av minst 1 400 mindreårige jenter passere under radaren fra 1997 til 2013.

Trekker seg ikke Hver dag blir han spurt flere ganger av britiske medier om han har vurdert å trekke seg.

Seinest tirsdag var svaret nei - med samme begrunnelse: alt går mye bedre nå. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.