Gruppevoldtekt av jente (12) henlagt - fordi hun «samtykket»

Skammens by, skriver lokalredaktøren om Rotherham.

HARMONISK I HØSTSOL:  Men under overflaten er ikke alle lokale forhold like harmoniske i den nordengelske byen Rotherham etter sjokkrapporten om seksuelle overgrep mot et tusentall jenter helt ned i 11-års alderen. Foto: Sylvia Hui, AP/NTB Scanpix.
HARMONISK I HØSTSOL: Men under overflaten er ikke alle lokale forhold like harmoniske i den nordengelske byen Rotherham etter sjokkrapporten om seksuelle overgrep mot et tusentall jenter helt ned i 11-års alderen. Foto: Sylvia Hui, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens spørsmålene bare øker i omfang om hvorfor «ingen» grep inn når «alle» visste, har den hardt pressede politisjefen David Crompton i den nordengelske byen Rotherham fått frist til neste uke med å avdekke minst to av sakene fra a til å:

• Ei 12 år gammel jente forklarte seg i detalj om hvordan hun var blitt voldtatt av flere menn. Historien ble trodd, men stuet bort som en ikke-sak for politiet for tjenestemannen oppfattet det som hun selv hadde samtykket.

• Ei 11 år gammel jente kom til politiet for å vitne om en gruppevoldtekt mot en jevnaldrende, der hun var blitt tvunget til å se på. 11-åringen ble arrestert.

Crompton leder en granskingskommisjon som skal finne ut hvordan hans egne politikolleger, lokalpolitikerne og sosiale myndigheter i den gamle industribyen greide å la seksuelt misbruk av minst 1 400 mindreårige jenter passere under radaren fra 1997 til 2013.

Trekker seg ikke Hver dag blir han spurt flere ganger av britiske medier om han har vurdert å trekke seg.

Seinest tirsdag var svaret nei - med samme begrunnelse: alt går mye bedre nå. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer