Gruppevoldtekt i Sverige - politiet har ikke tid

- Det er bare sånn det er. Vi kan ikke trylle, sier etterforskningslederen.

PITEÅ: Politiet sier at de rett og slett ikke har hatt tid til å etterforske den anmeldte gruppevoldtekten. Foto: Erik Simander / TT / NTB Scanpix
PITEÅ: Politiet sier at de rett og slett ikke har hatt tid til å etterforske den anmeldte gruppevoldtekten. Foto: Erik Simander / TT / NTB ScanpixVis mer

Fredag for halvannen uke siden anmeldte en 20 år gammel kvinne det som karakteriseres som en grov gruppevoldtekt i Piteå nord i Sverige.

Kvinnen har ifølge Aftonbladet fortalt at hun ble slept inn i en garasje av ti menn som snakket svensk og engelsk. Her skal hun ha blitt voldtatt av flere av mennene, før hun selv klarte å slå seg løs og unnslippe.

I ettertid av hendelsen, som skjedde under festivalen «Piteå danser og ler», har politiet mottatt en rekke tips fra andre festivalgjengere, men ingen av disse har blitt sjekket.

Grunnen til det er ifølge politiet selv at de rett og slett ikke har hatt tid.

- Kan ikke trylle

Etterforskningsleder Aron Backman sier til den svenske avisa at de er grovt underbemannet i sommermånedene, og at de derfor må prioritere.

- Det er bare sånn det er. Vi kan ikke trylle. Vi får ta tak i det når vi er ferdige med de andre vi har i varetekt, sier han til Aftonbladet.

Det er i skrivende stund fem personer i politiets varetekt i Piteå. Fire personer er anholdt for å stjele diesel fra anleggsmaskiner, og en person for innbrudd.

- Vi har tre etterforskere som jobber med disse to sakene. Vi må prioritere. De som sitter i arresten kan ikke sitte der for alltid, sier Backman.

Håper å begynne denne uka

Han sier videre at denne problemstillingen ikke på noen måte er unik for hans distrikt - det er et problem som plager hele landet.

Han understreker også at han håper dette ikke vil påvirke etterforskningen av voldtektsanmeldelsen på en negativ måte.

- Jeg håper virkelig ikke det. Det har gått en uke siden anmeldelsen kom inn. Mitt håp er at vi kan begynne å se på tipsene denne uka, avslutter han.