Gruppevoldtekten av Asifa (8) utløste raseri i India. Nå vil regjeringen ha dødsstraff for voldtekt av barn

Nobelprisvinner kaller situasjonen i landet for en «nasjonal krise».

DEMONSTRASJON. En ung jente holder opp en lapp under en demonstrasjon etter voldtekten på åtte år gamle Asifa Bano. Gruppevoldtekten utløste store demonstrasjoner i India. Foto: Saqib Majeed / SOPA Images / REX/ Shutterstock / NTB scanpix
DEMONSTRASJON. En ung jente holder opp en lapp under en demonstrasjon etter voldtekten på åtte år gamle Asifa Bano. Gruppevoldtekten utløste store demonstrasjoner i India. Foto: Saqib Majeed / SOPA Images / REX/ Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Raseriet har rast i India etter at åtte år gamle Asifa Bano ble bortført, dopet ned, voldtatt av seks menn og drept i Katuaregionene i India i midten av januar i år.

Den brutale saken tente flammen til nye offentlige protester i India, der mange mener at myndighetene ikke har gjort nok for å forhindre overgrepssaker.

Dette har igjen tvunget de folkevalgte til å ta grep. I helga vedtok statsminister Narendra Modis regjering en forordning som nå blir sendt til president Ram Nath Kovind for godkjenning, skriver CNN.

Dødsstraff for voldtekt av barn

I forordningen foreslår regjeringen dødsstraff for dem som kjennes skyldig i voldtekt av barn under tolv år. I tillegg vil regjeringen øke minstestraffen for voldtekt av kvinner og jenter under 16.

Etter at Konvind har godkjent forordningen, må nasjonalforsamlingen vedta lovendringen innen seks måneder før den kan tre i kraft.

Og den utløsende årsaken til at regjeringen nå tar grep er voldtekten av åtte år gamle Asifa.

Tidligere denne månedene offentliggjorde politiet detaljer fra den gruoppvekkende saken, noe som utløste demonstrasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer