GRUSOM TORTUR: To kamerater finner skilpadder som har blitt behandlet på en tragisk måte. Noen har borret hull, festet dem med kjetting og låst med hengelås. Video: AP. Vis mer

Grusom torturering av skilpadder. Drillet hull i skallet og lenket dem sammen med kjetting og hengelås

Ville dødd av sult eller drukning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da de to kameratene Michael og Peter var ute å gikk i Miami, fikk de øye på noe grufullt. Det viste seg å være to skilpadder som var lenket sammen med kjetting. I dét kameratene får øye på skilpaddene, beveger de seg ut i elva.

Se video øverst.

Drukner nesten

Når skilpaddene er ute i elva prøver de å bevege seg hver sin vei. De sliter veldig med å komme tilbake til land. Heldigvis blir de reddet ved å bli løftet opp av en pinne. Kameratene forteller at den verste opplevelsen var å se skilpaddene i vannet.

- Det verste var å se begge skilpaddene kjempe for livet i vannet, sier Michael ifølge AP.

- De ville omkommet av sult eller drukning, eller i hvert fall en av dem, sier Dag Dolmen som er krypdyrekspert ved NTNU.

Drillet hull i skallet

Når skilpaddene blir dratt opp på land, oppdager de at lenken er festet i et drillet hull i skallet til skilpaddene. Selv om dette høres veldig smertefullt ut, kan det ha gått relativt greit

- Det er ikke så mye blodårer i skallet, så det var ikke nødvendigvis så smertefullt, sier Dolmen.

Leges raskt

Skilpaddene blir sluppet fri av kameratene. Begge skilpaddene blør fra hullet som ble laget langt bak på skallet. Dette skal riktignok ikke være kritisk for overlevelsen til skilpaddene.

- Sårene vil leges ganske raskt, nå som de ble reddet, sier Dolmen. Han legger til at det var godt at de ble reddet fra den grusomme torturen de var utsatt for.

Risikerer å bli banket opp

Også kameratene er glad for at de fikk hjulpet skilpaddene og håper at de som gjorde dette, slutter. De mener at de kan risikere å bli fengslet eller banket opp dersom de blir tatt.


- Jeg vil at de som gjorde dette skal vite at alle som ser videoen, får lyst til å banke dem opp, sier Michael.