Krigen i Syria:

Grusomme bilder av lemlestet kvinne i Syria vekker raseri

- Forestill deg hva disse inntrengerne vil gjøre med våre døtres kropper. Hvordan vil de oppføre seg hvis de får kontroll over våre nabolag?

LEMLESTET: Kurdere i Syria beskylder tyrkisk-støttede opprørere for å lemleste og filme liket av deres kvinnelige kriger Barin Kobani (23). Foto: AFP / NTB scanpix
LEMLESTET: Kurdere i Syria beskylder tyrkisk-støttede opprørere for å lemleste og filme liket av deres kvinnelige kriger Barin Kobani (23). Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Syriske kurdere har anklaget tyrkisk-støttede opprørere for å ha delt video og bilder av den lemlestede kroppen til en drept kvinnelig soldat.

Beskyldningene kommer etter at en film av det som skal være en død kurdisk kvinnelig soldat ble lagt ut på nett.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at de har mottatt filmen av den døde kvinnen fra en syrisk opprører som kjemper med de tyrkiske styrkene. Kvinnen skal ha blitt funnet død i byen Qurna nær den tyrkiske grensen.

Bildene viser et titall menn, noen av dem bevæpnet, som samles rundt den lemlestede kroppen.

- Hat og barbari

Kurdiske miljøer har reagert med sinne og enkelte anklager «terrorist-allierte av den fiendtlige tyrkiske staten» for å ha lemlestet kvinnen, ifølge The Guardian. Soldatenes oppførsel, som angivelig kommer fram i videoen, blir møtt med avsky og harme i sosiale medier.

- Forestill deg hva disse inntrengerne vil gjøre med våre døtres kropper. Hvordan vil de oppføre seg hvis de får kontroll over våre nabolag? Alt dette hatet og barbariet gir oss ett enkelt valg: å fortsette motstandskampen, skriver Mustefa Bali, en talsperson for Syrias demokratiske styrker (SDF), på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer