«Grusomt drap på et lite barn»

- Ikke send meg i fengsel, tryglet den drapsdømte stemora (24), men retten viste ingen nåde. Gråtende ble hun ført vekk av to politibetjenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Kvinnen, som i går ble dømt for å ha drept sin tre år gamle stedatter, anket dommen på stedet. Men i motsetning til Gamal Hosein, som i forrige uke ble dømt for å ha drept sin kone Gry, ble kvinnen sendt rett i fengsel. Hosein fikk vente på utfallet av sin sak i frihet.

Det fins ingen tekniske bevis og det var ingen vitner til hendelsen.

- Det er som et mareritt. Jeg bare venter på å våkne, sa den 24 år gamle kvinnen til NTB etter at hun i Trondheim tingrett i går var kjent skyldig. I tillegg til fengselsdommen på 12 år må hun betale 190000 kroner i erstatning og oppreisning til den drepte jentas biologiske mor.

- Uten troverdighet

«Tiltaltes forklaring om hendelsesforløpet er ikke troverdig,» heter det i dommen.

- Et umotivert og grusomt drap på et lite barn, sa byrettsdommer Ingrid Stigum. Retten legger særlig vekt på nevrologenes konklusjon. De mener kvinnen ikke var bevisstløs da barnet døde, slik hun selv hevder.

- Ingen beviser

Kvinnen har fått støtte av ektemannen (32) - den døde jentas far. Han mener dødsfallet er et «forferdelig tragisk uhell».

- Jeg er rystet over dommen. At man opplever i en stat som vil kalle seg en rettsstat, å bli dømt for drap uten beviser, var nytt for meg, sier kvinnens forsvarer, advokat Venil Katharina Thiis.