LÅ I POSEN: Denne lille kattungen lå i posen med grillkull, som familien Egeland fra Sandnes forrige fredag helte på grillen. Foto: Privat Vis mer

Grusomt funn i grillkullet

Da Sandnes-familien hadde helt grillkullet fra den nyåpnede posen på grillen, oppdaget de den døde katten. - Ufattelig.

Publisert

Forrige fredag hadde familien Egeland fra Sandes bestemt seg for å grille. De hadde kjøpt inn nytt grillkull på Kiwi, som de åpnet og helte på grillen.

- Vi hadde helt på cirka halvparten av det som var i posen, og jeg skulle til å helle på tennvæske da jeg så at det lå en pelsdott i kullet, sier Linn Marie Egeland til Dagbladet.

Hun forsto raskt at det var et dødt dyr, og antok at det var en kattunge.

Det viste seg å stemme.

- Jeg fikk helt sjokk. Den var veldig liten, trolig nyfødt. Jeg tok den ut av grillen, og den fikk plass på en liten spade, sier Egeland og fortsetter:

LITEN: - Den var veldig liten, trolig nyfødt. Jeg tok den ut av grillen, og den fikk plass på en liten spade, sier Egeland om den døde katten. Foto: Privat
LITEN: - Den var veldig liten, trolig nyfødt. Jeg tok den ut av grillen, og den fikk plass på en liten spade, sier Egeland om den døde katten. Foto: Privat Vis mer

- Jeg klarer ikke fatte hvordan den har endt opp inni posen.

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalt saken.

- Teipet

Egeland tok deretter fram grillkullposen og undersøkte den. På framsiden av den var det satt på et stykke tykk teip.

TEIP: På framsida av posen med grillkull var det satt på en teipbit. Foto: Privat
TEIP: På framsida av posen med grillkull var det satt på en teipbit. Foto: Privat Vis mer

- Det er vanskelig å vite om noen faktisk har vært så stygg at de har puttet katten i posen, eller om den har kommet seg inn i den selv under transport, sier hun.

Sandnes-kvinnen forteller at hele familien var samlet foran grillen da de gjorde det makabre funnet.

- Jeg har en 6-åring som fikk det hele med deg, som nå spør om det er kattunger i andre grillkullposer også, forteller Egeland.

- Følges godt opp

Hun tok med posen tilbake til Kiwi-butikken der den var kjøpt inn, og forteller at heller ikke de ansatte der hadde noe godt svar på hvordan dette kan ha skjedd.

- Jeg viste dem bildene av den døde kattungen, og de fikk helt sjokk, sier Egeland.

Hun fortsetter:

- De tok det veldig seriøst, og jeg opplever at de gjør det de kan. Jeg har også snakket med Norgesgruppen, som sier de vil følge opp saken og gi oss en kompensasjon.

ROLIG: 12 år gamle Alessandro Franzoi holdt roen da en brunbjørn plutselig dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: Loris Calliari. Vis mer

Hun forteller at hun allerede har fått en ny pose grillkull fra butikken.

- Den har jeg ikke tort å åpne. Også den er det teip på, sier hun.

Hun sier hun inderlig håper at dette var et engangstilfelle, og at andre slipper å oppleve det samme.

- Det har ikke blitt noen grilling etter dette, sier Egeland.

Kvalitetskontroller

- Det er en skrekkelig historie, og vi har selvfølgelig alt av medfølelse med familien, sier administrerende direktør Nils Giskeødegaard i Asko Rogaland da Dagbladet tar kontakt.

Han sier han aldri har hørt om noe liknende.

- Vi har en rekke produkter på vårt lager i Stavanger, som vi leverer til Norgesgruppens butikker. Vi har veldig grundige kvalitetskontroller, sier han.

- Mattilsynet er i stadig dialog med oss, og vi har ordentlig rutiner, legger han til.

Han sier at det imidlertid er andre kontroller av varer som ikke er mat.

- I dette tilfellet tror jeg det har vært liten mulighet for oss å kontrollere inneholdt. Dette er et polsk produkt som har gått via sentrallageret til oss, og deretter videre til butikken. Dette er varer som blir levert i store kvantum.

Giskeødegaard sier at de ikke har noe med kontrollen som gjelder import.

- I dette tilfellet har innkjøpsavdelingen tatt tak i saken, og vil vurdere leverandøren. De sjekker opp nummeret og går gjennom hele partiet.

Tar det på alvor

Kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen sier til Stavanger Aftenblad at de har gode rutiner for å kvalitetssikre alle produktene.

Hun beskriver denne saken som i utgangspunktet vrien og uten en åpenbar håndtering, ettersom grillkullet er et produkt de kjøper inn fra produsenten og leverer ut igjen, uten å ha noe særlig mer med det å gjøre.

- Jeg har aldri hørt en lignende historie før. Men vi tar det på alvor og vil gjerne ordne opp, sier Søyland, som legger til at de ønsker å komme til bunns i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer