BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Jensen har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.
BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Jensen har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.Vis mer

- Grusomt glad i ham

Fjordmans foreldre tar avstand fra holdningene til sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Alle som kjenner meg og min familie vet at vi har et totalt motsatt syn enn Peder, men nå er det jo slik at det er ytringsfrihet her i landet, sier faren til bloggeren «Fjordman» Steinar Nøstvold Jensen til Sunnmørsposten.

Sønnen, Peder Nøstvold Jensen (36), sto i dag fram i VG som den islamkritiske bloggeren Fjorman. I sitt 1500 siders lange manifest bruker den massedrapssiktede Anders Behring Breivik stor plass på sitt store idol Fjordman, den anonyme norske bloggeren som Breivik mener er den beste europeiske skribenten av i dag. I manifestet sitt har Brevik tatt med 40 av Fjordmans artikler.

Jaktet av pressen Jensen har vært jaktet på av et stort pressekorps siden manifestet ble offentliggjort.

- Jeg forstår at jeg blir et hatobjekt, sier Jensen til VG.

Selv om faren til Peder, Steinar Nøstvold Jensen tar avstand fra sønnens meninger, slår han ikke hånden av ham, skriver Sunnmørsposten.

- Grusomt glad i ham - Det er jo sønnen min fortsatt, og jeg elsker han, sier Nøstvold Jensen til Sunnmørsposten. Han sier til avisa at har vært kjent med at sønnen er den mye omtalte «Fjordman» siden forrige fredag. Han framstiller sønnen som en fredelig mann.

- Man finner ikke noe mindre voldelig person enn Peder. Han er trukket inn i dette på grunn av sine meninger, sier Steinar Nøstvold Jensen til avisa.

Også moren er intervjuet i artikkelen.

- Det jeg vil si, er at han er sønnen min, og at jeg er grusomt glad i ham, sier moren til Peder, Aud Farstad, til Sunnmørsposten.