Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grusomt opptak fra World Trade Center

Du har sett videoopptaket av brannmannen som kikker mot himmelen og utbryter «Herregud» når flyet treffer World Trade Center. Men kameramannen filmet mer. Mye mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket er gjort av den franske filmskaperen Jules Naudet som ved en ren tilfeldighet filmet en gruppe brannfolk på Manhattan den skjebnesvangre morgenen 11. september.

Det 90 minutter lange opptaket han gjorde viser blant annet brannkonstabler i lobbyen inne i World Trade Centers nordlige tårn i det de desperat forsøker å få kontroll over situasjonen. Over høyttaleren i lobbyen anmoder en stemme alle i bygningen om å begi seg ned til lobbyen, skriver New York Times, som har fått tilgang til opptaket.

Minutter senere kollapser bygningen. Filmen viser desperate menneskers ansikter i det røyken og støvet brer seg. Desperate skrik kan høres før alt blir grått.

Opptaket er blitt vist privat på brannstasjoner i New York. Men bare et kort klipp, som viser ett av flyene treffe skyskraperne, har nådd TV-seere verden over.

Jules Naudet ønsker å lage en dokumentarfilm av opptakene og gi den til de etterlatte. Hvorvidt filmen vil bli vist offentlig, er foreløpig uklart.

(NTB)

DREPT:</B> Disse bildene er blant de få som viser hva som skjedde i Twin Towers etter at flyene hadde styrtet. Mange ble evakuert ut, men mange brannmenn og politimenn ble drept. Den nye filmen viser mer av hva som skjedde.
GRUSOMT:</B> Tusenvis av mennesker kjempet for livet da flyene traff World Trade Center. Mange ringte hjem og tok farvel.
Hele Norges coronakart