Kraftig gressbrann på Sotra:

- Grusomt

Statsminister Erna Solberg følger storbrannen på Sotra tett.

SKOGBRANN: 400 evakueres etter at skogbrannen på Sotra 3. juni har spredd seg til bebyggelse. Video: Magne Turøy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Grusomt å se bilder av flammene som nå har spredt seg også til bebyggelsen og manges hjem på Sotra, skriver statsministeren på Facebook.

Solberg skriver videre:

- Flere hundre er evakuert. Både bakkemannskap og helikoptre fra skogbrannberedskapen jobber på spreng for å få kontroll med brannen.

I en Twitter-melding opplyser Justis- og beredskapsdepartementet om at om at justisminister Monica Mæland holdes løpende orientert om situasjonen.

- Dramatisk situasjon

- Dette er en av de mest dramatiske situasjonene vi noensinne har stått oppe i.

Det sier ordfører i Øygarden kommune, Tom Georg Indrevik til Dagbladet.

- Vi har opprettet et evakueringssenter i Ågotneshallen. Der er det både Røde Kors, helsevesen, politi og representanter fra kommunen på plass. De som trenger kan få seg litt å drikke eller en kopp kaffe der, sier ordføreren.

Fredrik Mathisen, leder i Fjell Røde Kors, sier at litt over ti personer fra Fjell, Lakesvåg og Øygarden Røde Kors er på plass i Ågåtneshallen, der de gjør klar et mottakssenter sammen med politiet.

- Vi er i en oppriggingsfase her nå og gjør klart sånn at evakuerte kan bli registrert her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer