Skyting på Mortensrud:

- Grusomt

Rektoren ved Lofsrud skole reagerer kraftig etter gårsdagens skyteepisode utenfor skolen.

UROLIG: Rektor ved Lofsrud skole i Mortensrud i Oslo, er bekymret over at det har skjedd en skyteepisode rett utenfor skolen. Video: Dagbladet TV / Anton Lier. Reporter: Amanda Walnum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MORTENSRUD (Dagbladet): - Det er grusomt at noe slikt som dette skjer. Det skal selvfølgelig ikke skje utenfor en skole. Hendelsen er tragisk og skaper frykt.

Det sier rektor ved Lofsrud skole, Trond Nilsen, til Dagbladet etter at en 20 år gammel mann torsdag kveld ble skutt utenfor skolen.

Situasjonen til mannen er svært kritisk. Ingen personer er foreløpig pågrepet.

Rektoren forteller videre at ingen av skolens elever skal ha vært involvert i skyteepisoden. Han frykter derimot at noen har fått med seg det som skjedde.

- Vi har åpen skole på kveldstid onsdager og torsdager. Jeg har ikke hørt noe fra elever eller foresatte foreløpig, men vi jobber med å gi ut informasjon samt opprette et tilbud som kan ivareta dem som måtte trenge det, forteller rektoren.

BEKYMRET: Rektor ved Lofsrud skole, Trond Nilsen, er bekymret etter gårsdagens skyteepisode utenfor skolen. Foto: Amanda Nordhagen Walnum / Dagbladet.
BEKYMRET: Rektor ved Lofsrud skole, Trond Nilsen, er bekymret etter gårsdagens skyteepisode utenfor skolen. Foto: Amanda Nordhagen Walnum / Dagbladet. Vis mer

- Kan ikke være slik

Nilsen forteller videre at det er en del unge voksne som forflytter seg rundt omkring i området på kveldstid. Disse oppholder seg ved barneskoler, ungdomsskoler og idrettsarenaer.

- De forflytter seg rundt fordi de ikke har ikke noe annet sted å være. Det skaper en utrygghet for mange barn og ungdom som også bor i området. Nå må vi brette opp ermene finne et sted til dem, fortsetter rektoren.

Han understreker at det er snakk om unge voksne, og ikke barn eller ungdommer.

- Det er en utfordring jeg tror alle på Mortensrud kjenner seg igjen i. Vi må finne ut hva man kan gi dem av tilbud. Det kan ikke være slik.

Ikke første gang

Dette er ikke første gangen at noen blir skutt ved Lofsrud skole. Langfredag i 2020 ble en person skutt utenfor skolen.

Da saken var oppe i retten i fjor høst forklarte alle de tiltalte at den fornærmede mannen i denne saken skulle drepe en eller flere.

Da den fornærmede 35-åringen vitnet i retten kunne han ikke forstå hvor ryktet kom fra eller hvorfor de skjøt mot ham.

- For meg kom dette helt ut av det blå. Jeg hadde ikke noe uoppgjort med noen, sa han til dommeren.

SKYTER: Fire personer står tiltalt i Oslo tingrett etter denne skyteepisoden langfredag i påsken. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Ber om tips

Leder for fellesenhet for etterretning og etterforskning ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier fredag morgen at ingen personer foreløpig er pågrepet etter hendelsen torsdag.

Hun forteller samtidig at de har noen beskrivelser av en eller flere mulige gjerningspersoner.

- Dette er først og fremst en ung mann som er et offer i en alvorlig sak, så venter vi på tilbakemelding fra sykehuset om hvordan dette ender.

PÅ PLASS: Fredag morgen er politiet fortsatt utenfor Lofsrud skole der en 20 år gammel mann ble skutt torsdag kveld. Foto: Amanda Nordhagen Walnum / Dagbladet
PÅ PLASS: Fredag morgen er politiet fortsatt utenfor Lofsrud skole der en 20 år gammel mann ble skutt torsdag kveld. Foto: Amanda Nordhagen Walnum / Dagbladet Vis mer

- Vi vurderer om vi vil gå ut med disse beskrivelser, men er det noen som har video eller vet noe, så ta kontakt med oss.

Politiet kan kontaktes på telefon: 22 66 99 66, eller på denne nettsida.

Politiet rigger seg videre for en omfattende etterforskning som vil pågå gjennom dagen og helga.

Etterforskningslederen har samtidig forståelse for at personer som bor i nærheten av Lofsrud skole er bekymret.

- Vi kommer til å være i området der ute i tida som kommer, men det er for tidlig å si om dette er relatert til tidligere konflikter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer