Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gruvearbeider funnet omkommet etter gruvebrann på Svalbard

29 personer reddet ut. Én fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  En gruvearbeider er funnet omkommet i den brennende gruva i Barentsburg på Svalbard.  Èn er fortsatt savnet.

- Den omkomne ble funnet i umiddelbar nærhet av arnestedet for brannen, rundt 450 meter nede i gruva, opplyser vakthavende politi Inge Meløy til Dagbladet.no.

Brannen, som oppsto i forbindelse med utvinningsarbeidet, er fortsatt ikke slukket.  

- Vi frykter at den savnede også er omkommet, men det er fortsatt en reell mulighet for at han kan ha overlevd. Han kan ha sluppet unna i en av de mange gruvegangene som finnes der nede, sier Meløy.

Ifølge Sysselmannen på Svalbard befant det seg 31 personer nede i kullgruva da det begynte å brenne. 29 av disse ble reddet ut, mens to personer - en russer og en ukrainer, kom seg imidlertid ikke opp. En av dem er altså funnet omkommet.

- De to befant seg 450 meter under dagen da det begynte å brenne, Elisabeth Bjørge Løvold, assisterende sysselmann på Svalbard til Dagbladet.no. 

Brannen skal ha oppstått ved 5-tiden i morges, men sysselmannen ble ikke varslet før klokken 12.30.

Gruveredningskorpset i Barentsburg skal ha kontroll over brannen, men den er ikke slokket. Foreløpig vet man ikke noe om årsaken til brannen.

Arbeidstilsynet er varslet og vil komme til Barentsburg. Saken vil bli etterforsket som en arbeidsulykke, heter det i en pressemelding fra sysselmannen.

Det bor i overkant av 500 personer i Barentsburg, de aller fleste russere eller ukrainere. Kullgruven eies og drives av det russiske selskapet Trust Arktikugol.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media