REDDES UT:   De 19 gruvearbeiderne, som ble innesperret i kobbergruven Rudna i Polen i går kveld, er nå reddet.  Foto: REUTERS / Kacper Pempel / NTB Scanpix
REDDES UT: De 19 gruvearbeiderne, som ble innesperret i kobbergruven Rudna i Polen i går kveld, er nå reddet. Foto: REUTERS / Kacper Pempel / NTB ScanpixVis mer

Gruvearbeidere innesperret i åtte timer

Gjennomgår helsesjekk nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De 19 gruvearbeiderne, som ble innesperret i kobbergruven Rudna i Polen i går kveld, er nå reddet. Ifølge Reuters har letemannskapene nå lokalisert arbeiderne, som befant seg om lag 600 meter under bakken i gruva, som ligger 40 mil sørvest for hovedstaden Warszawa.

- Hjelpemannskapene har kommet seg fram til arbeiderne som var innesperret i kobbergruva i Sør-Polen og de frakter dem nå ut av gruva igjen, sier en talsmann for det polske gruveselskapet KGHM til Reuters.

Talspersonen fortalte at det var 19 arbeidere, og ikke 18 og 17, som de først meldte om. Ifølge KGHM var alle i live, og de vil alle få legesjekk vel ute av gruva. Fire andre arbeidere greide sjøl å ta seg ut av gruva tidligere på kvelden.

Skjelvets episenter lå like ved den tilhørende gruvebyen Polkowice, og ble målt til en styrke på 4,7 da det rammet klokka 22.09, norsk tid, ifølge nettsidene til USAs geologiske undersøkelse (USGS).

19 INNESPERRET:  19 personer er innesperret mens fire personer har kommet seg ut på egenhånd, ifølge selskapet KGHM. Bildet er tatt i desember 2010. Foto: REUTERS / Maciej Swierczynski / Agencja Gazeta / NTB Scanpix
19 INNESPERRET: 19 personer er innesperret mens fire personer har kommet seg ut på egenhånd, ifølge selskapet KGHM. Bildet er tatt i desember 2010. Foto: REUTERS / Maciej Swierczynski / Agencja Gazeta / NTB Scanpix Vis mer

En talsmann for selskapet, Dariusz Wyborski, fortalte at selskapet ikke hadde kontakt med arbeiderne på flere timer timer.

- Letemannskapene gravde et hull som arbeiderne tar seg ut av, sier Wybrski.

- Det er vanskelig å si hva slags fatning de er i. Akkurat nå står de for tur til å bli undersøkt av lege.

Grua har vært i drift siden 1974, og KGHM er Europas andre største kobberprodusent. Polen har et stort antall gruver, de fleste av disse i industriregionen Silesia.

INNESPERRET: Et arkivbilde av Rudna-komplekset i Polen hvor gruvekollapsen fant sted. Foto: KGHM
INNESPERRET: Et arkivbilde av Rudna-komplekset i Polen hvor gruvekollapsen fant sted. Foto: KGHM Vis mer