Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gruvearbeidere marsjerer mot Bucuresti

Nesten 10.000 streikende gruvearbeidere trosset i dag advarsler fra myndighetene og marsjerte mot Romanias hovedstad Bucuresti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderne la ut fra Petrosani etter at de var forsøkt hindret av politiet. Myndighetene frykter en gjentakelse av de voldsomme sammenstøtene under gruvearbeidernes demonstrasjoner i 1990-91.

De rasende arbeiderne har streiket i to uker mot planene om å legge ned driften ved to gruver som myndighetene mener er ulønnsomme. De har flere ganger truet med å marsjere fra Petrosani til Bucuresti, en strekning på 300 kilometer.

Søndag avviste industriminister Radu Berceanu arbeidernes krav om en lønnsøkning på 35 prosent og fortsatt drift ved gruvene.

- Vi vil ikke la oss kue. De kan sperre veien for oss, men de kan ikke kappe av oss beina, sa streikeledere Miron Cozma, som også ledet aksjonene i 1990-91.

Aksjonene for åtte år siden endte med at regjeringen til Petre Roman måtte gå av.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling